Din cuprinsul articolului
Fisticul este un aliment foarte caloric. Sunt o sursa buna de proteine vegetale, lipide si foarte bogate in carbohidrati.
Aceste fructe au si un continut ridicat de grasimi nesaturate, in special mononesaturate; Predomină acidul oleic, care ajută la reducerea nivelului de colesterol total, colesterol LDL (rău) și trigliceride, precum și a tensiunii arteriale.
Potrivit Ministerului Agriculturii, Pescuitului și Alimentației din Spania, fisticul nu conține colesterol și au un nivel scăzut de grăsimi saturate. Aceste proprietăți ajută la reducerea riscului de boli cardiovasculare, beneficiu la care participă și conținutul de vitamine E, acid folic și fitosteroli.
În ceea ce privește mineralele, acestea au cantități considerabile de fosfor și potasiu, motiv pentru care sunt recomandate pentru îmbunătățirea sănătății mintale și îmbunătățirea abilităților intelectuale.
Fosforul ajută, de asemenea, la întărirea oaselor, iar potasiul îmbunătățește performanța musculară, prevenind crampele și tragerile în timpul activității sportive.
Alte conținuturi minerale importante sunt magneziul, fierul, calciul și zincul, care, la fel ca în majoritatea nucilor, influențează starea bună de sănătate a sistemului reproducător.
Fisticul este și un aliment ideal pentru frumusețea pielii, deoarece oferă cantități generoase de vitamina A care, la fel ca vitamina E, previne îmbătrânirea și întărește, cu ajutorul lipidelor sale, celulele epidermei.
Datorită capacităților nutriționale menționate, mai multe persoane adaugă de obicei fistic în alimentația lor pentru a menține o dietă echilibrată. Cu toate acestea, greșelile sunt adesea făcute atunci când le consumați.
Prin urmare, portalul Mundo-Geo explică câteva greșeli care ar trebui evitate pentru a profita de avantajele fisticului:
1. Consumați înainte de culcare: pentru că dau organismului multă energie, nu se recomandă să se mănânce înainte de a merge la culcare. Aportul este recomandat la mijlocul dimineții sau la mijlocul după-amiezii pentru a profita de valorile sale nutritive.
2. Le consumați sarate: pentru ca au cantitati mari de sodiu, este indicat sa nu adaugati sare, intrucat excesul poate provoca hipertensiune arteriala sau retentie de lichide.
3. Deschideți punga și nu vă opriți: moderația este importantă atunci când le consumați. Specialistii recomanda ca zilnic sa fie consumate doar 49 de fistic, in acest fel greutatea va fi controlata datorita senzatiei de satietate pe care o produc.
4. Mâncați înainte de a practica sport: „din cauza aportului său de fier, vitamina B6, potasiu și proteine complete de origine vegetală, este de preferat să consumați fistic după practicarea sportului”, explică specialistul. Consumul lor în acest fel va ajuta la recuperarea energiei pierdute și la tonifierea mușchilor.
5. Le prăjiți: prin trecerea lor prin tigaie, este posibil să-și piardă câteva din proprietăți, așa că este mai bine să nu faceți acest lucru pentru ca organismul să poată absorbi toți nutrienții pe care le aduce acest produs.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…