Sari la conținut

Expunerea la soare poate preveni cancerul. Iată în ce situații

Expunerea la soare poate reduce riscul dezvoltării anumitor tipuri de cancer, potrivit experților.

Peste 80% din vitamina D se formează în piele, sub influența razelor solare, care transformă colesterolul din celulele pielii în vitamina D.

Cercetătorii au aflat că femeile care au o carență de vitamina D în organism în momentul diagnosticării cu cancer mamar prezintă cu 94% mai multe riscuri ca tumoarea să producă metastaze și cu 73% mai multe probabilități de a deceda din cauza cancerului, decât femeile al căror nivel de vitamina D este normal, potrivit unui studiu publicat de Societatea Americană de Oncologie Clinică (ASCO).

Un alt studiu a scos la iveală faptul că femeile care au petrecut, în adolescență, cel puțin 21 de ore pe săptămână la soare prezintă un risc cu 29% mai mic de a se îmbolnăvi de cancer la sân, comparativ cu cele care au stat la soare, în aceeași perioadă a vieții, mai puțin de o oră pe zi, se menționează într-un raport publicat de American Journal of Epidemiology.

În mod similar, un studiu prezentat la conferința Asociației Americane pentru Cercetarea Cancerului a arătat că oamenii care s-au născut în locuri expuse la niveluri ridicate ale razelor ultraviolte, cei care au o piele sensibilă la soare și oamenii care au o istorie marcată de cancer de piele, prezintă riscuri mai mici de îmbolnăvire de cancer pancreatic.

Atenție, însă!Majoritatea medicilor și asociațiilor medicale cred în continuare că expunerea necorespunzătoare la soare este principala cauză de apariţie a cancerului de piele.

Expunerea la soare în intervalele 9.00-9.30 şi 17.00-17.30 asigură tot necesarul de vitamina D.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel