Din cuprinsul articolului
Explozie de cazuri de covid în spitale, molima s-a intors! Cât de periculoasă este varianta Eris? Dr. Adrian Marinescu oferă informații de ultimă oră.
Adrian Marinescu, medic primar de Boli Infecțioase a vorbit, în exclusivitate, la România TV, despre noul virus și cât de periculos este acesta.
Medicul îi liniștește pe români și spune că nu ar trebui să se teamă de acest pentru că în prezent nu există date care să ateste o agresivitate sporită a variantei Eris. Medicul a spus care sunt principalele simptome ale molomei, noua variantă Omicron a coronavirusului.
”Nu ar trebui să ne temem. Este adevărat că virusul în momentul în care rămâne în circulație mult timp apar sigur și variante noi. Varianta Eris care este EG.5, este prezentă peste tot și la nivelul Europei și în România. Cam 30% dintre noile cazuri înseamnă această variantă. Nu există date care să spună că este o agresivitate sporita, că sunt mai multe cazuri grave”, explică medicul.
Dr. Adrian Marinescu: Deci, prudență trebuie să fie pentru că se vor selecționa și cazurile
„Dar e adevărat că prudență trebuie să fie și pentru că se întorc cei mici la școli va fi riscul să fie o creștere pentru că avem un trend ascendent, lucru care se vede în numărul de prezentări de la camera de gardă. Deci, prudență trebuie să fie pentru că se vor selecționa și cazurile care înseamnă complicații la persoanele în vârstă, în general, la cei cu boli cronice și în perioada care urmează, va fi acest trend ascendent, clar”, a declarat medicul Adrian Marinescu, în exclusivitate, la România TV.
”În momentul în care vorbim despre o formă ușoară, ea este exact ca o viroză, practic, cu o simptomatologie care se manifestă ca o viroză respiratorie, care se rezolvă în câteva zile. Când apar complicații pulmonare și nu numai, sigur că pot fi mai complicate. se ajunge în punctul în care pacientul se internează, poate să aibă o evoluție imprevizibilă să ajungă și în Terapie Intensivă, dar cazurile sunt extrem de rare, deci cred că trebuie să fim calmi și să plecăm de la ideea că este într-adevăr un lucru pe care îl luăm în calcul, dar care va trece cred destul de repede”, a mai spus medicul infecționist.
Faza lunii pe 5 noiembrie 2024. Sfaturi importante: Pe 5 noiembrie 2024, Luna crește, a…
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…