Experții dezvăluie care este cel mai rău loc pentru a păstra usturoiul și cum îi afectează aroma

Cel mai rău loc pentru a păstra usturoiul. Experții în alimentație au dezvăluit că majoritatea oamenilor depozitează greșit usturoiul. Acest ingredient cheie este esențial pentru a da gust și aromă nenumăratelor feluri de mâncare, de la supe și paste până la sosurile preferate. 

Cu toate acestea, o alegere slabă de depozitare ar putea însemna că nu obțineți ce este mai bun din beneficiile usturoiului.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Greșeală frecventă: cel mai rău loc de depozitare a usturoiului

Mulți oameni păstrează usturoiul în frigider, dar se pare că acesta este unul dintre cele mai proaste locuri pentru a păstra ingredientul. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Cornell, „păstrarea usturoiului proaspăt în frigider nu este în general o idee bună”.

Răcirea în frigider face usturoiul să înmugurească prematur, potrivit bucătarului Richard Temples de la Sur La Table, după cum a raportat pe site-ul Marthei Stewart.

„Temperatura rece din frigider imită toamna pentru usturoi și îl face să înmugurească în câteva săptămâni”, a explicat el. „Este comestibil, dar poate avea o aromă amară.”

Dacă ați făcut singur usturoi confiat acasă, poate fi de fapt periculos să îl păstrați la frigider.

„Aceasta se datorează faptului că bulbii de usturoi au o aciditate scăzută, ceea ce îi face predispuși la Clostridium botulinum, mai bine cunoscut drept vinovat din spatele botulismului”, au explicat cercetătorii.

Ar trebui să vă păstrați usturoiul în jur de 15,5 până la 18 °C, departe de orice puncte însorite, ascuns în ceva care îl va lăsa să respire, cum ar fi o pungă de hârtie, o pungă de pânză sau un coș împletit, relatează Daily Record.

Nu ține uleiul de gătit lângă cuptor

Usturoiul nu este singurul ingredient pe care poate l-ați depozitat în locul greșit. Sticla aceea de ulei pe care ai așezat-o lângă plită este, de asemenea, o gafă în bucătărie.

Experții de la compania de sănătate ZOE au avertizat că acesta ar putea fi cel mai prost loc pentru a-ți depozita uleiul de gătit, datorită temperaturilor fluctuante și expunerii la lumină.

„Uleiul trebuie păstrat acolo unde temperatura este constantă. Deci departe de aragaz, departe de o fereastră unde temperatura va fluctua destul de mult. Uleiul ar trebui depozitat întotdeauna într-un dulap, poate unde îți ții sarea și piperul”, au mai spus specialiștii.

Recent Posts

Mâncăruri simple de post, pentru toate gusturile. Șase rețete delicioase, gata numaipedecât!

Mâncăruri simple de post. Postul poate fi o perioadă provocatoare pentru mulți, dar cu rețetele…

13 minute ago

Remedii naturale pentru stări de vomă și diaree. Ce nu ai voie să faci

Remedii naturale pentru stări de vomă și diaree. Stările de vomă și diaree pot fi…

43 de minute ago

Alina Bădic, avertismentul săptămânii 24-30 noiembrie. „Apar situații care ne scapă de sub control!”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 24 – 30 noiembrie 2024. Potrivit astrologului,…

o oră ago

Boala Parkinson poate fi controlată prin diverse exerciții. Află cele 7 meșteșuguri și activități benefice

Boala Parkinson, o tulburare neurologică progresivă în care cantitatea de dopamină din anumite zone ale…

2 ore ago

ALEGERI prezidențiale 2024. Se preconizează răsturnări spectaculoase între candidați. Marea surpriză, la ora 21.00

ALEGERI prezedențiale 2024. În sediile marilor partide și în birourile sociologilor care analizează datele venite…

2 ore ago

Suplimentele care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale la persoanele obeze. Doza zilnică recomandată

Suplimentele de vitamina D ar putea scădea tensiunea arterială la persoanele în vârstă care sunt…

3 ore ago

Citeste si: