Sari la conținut

Experții dezvăluie care este cel mai rău loc pentru a păstra usturoiul și cum îi afectează aroma

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Cel mai rău loc pentru a păstra usturoiul. Experții în alimentație au dezvăluit că majoritatea oamenilor depozitează greșit usturoiul. Acest ingredient cheie este esențial pentru a da gust și aromă nenumăratelor feluri de mâncare, de la supe și paste până la sosurile preferate. 

Cu toate acestea, o alegere slabă de depozitare ar putea însemna că nu obțineți ce este mai bun din beneficiile usturoiului.

usturoi
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Greșeală frecventă: cel mai rău loc de depozitare a usturoiului

Mulți oameni păstrează usturoiul în frigider, dar se pare că acesta este unul dintre cele mai proaste locuri pentru a păstra ingredientul. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea Cornell, „păstrarea usturoiului proaspăt în frigider nu este în general o idee bună”.

Răcirea în frigider face usturoiul să înmugurească prematur, potrivit bucătarului Richard Temples de la Sur La Table, după cum a raportat pe site-ul Marthei Stewart.

„Temperatura rece din frigider imită toamna pentru usturoi și îl face să înmugurească în câteva săptămâni”, a explicat el. „Este comestibil, dar poate avea o aromă amară.”

Dacă ați făcut singur usturoi confiat acasă, poate fi de fapt periculos să îl păstrați la frigider.

„Aceasta se datorează faptului că bulbii de usturoi au o aciditate scăzută, ceea ce îi face predispuși la Clostridium botulinum, mai bine cunoscut drept vinovat din spatele botulismului”, au explicat cercetătorii.

Ar trebui să vă păstrați usturoiul în jur de 15,5 până la 18 °C, departe de orice puncte însorite, ascuns în ceva care îl va lăsa să respire, cum ar fi o pungă de hârtie, o pungă de pânză sau un coș împletit, relatează Daily Record.

Nu ține uleiul de gătit lângă cuptor

Usturoiul nu este singurul ingredient pe care poate l-ați depozitat în locul greșit. Sticla aceea de ulei pe care ai așezat-o lângă plită este, de asemenea, o gafă în bucătărie.

Experții de la compania de sănătate ZOE au avertizat că acesta ar putea fi cel mai prost loc pentru a-ți depozita uleiul de gătit, datorită temperaturilor fluctuante și expunerii la lumină.

„Uleiul trebuie păstrat acolo unde temperatura este constantă. Deci departe de aragaz, departe de o fereastră unde temperatura va fluctua destul de mult. Uleiul ar trebui depozitat întotdeauna într-un dulap, poate unde îți ții sarea și piperul”, au mai spus specialiștii.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel