Categories: Stil de viaţă

Experţii au mai descoperit un beneficiu uimitor al ouălor

Ouăle conţin numeroase vitamine şi minerale, furnizează o cantitate mare de proteine, aminoacizi, vitamina A, acid folic, vitamina B6 , fier, calciu, fosfor si potasiu.

Recent, cercetătorii au descoperit că albuşul este la fel de eficient în reducerea tensiunii arteriale ca şi medicamentele.

43% dintre români suferă de hipertensiune arterială în diverse stadii şi în general, până la vârsta de 50 de ani, unul din 5 oameni dezvoltă această patologie.

De multe ori, hipertensiunea este o boală tăcută şi cu atât mai periculoasă, deoarece complicaţiile care apar sunt extreme de grave: infarct miocardic, accident vascular, fisurarea pereţilor aortei.

Oamenii de ştiinţă au constatat că o substanţă din albuş poate reduce tensiunea arterială, unul dintre principalii factori de risc ai bolilor cardiace. Ca urmare a acestei constatări, specialiştii cred că consumul de albuş de ou ajută la menţinerea tensiunii arteriale sub control. 

Ei au constatat că o peptidă din albuşul de ou, un fragment de proteină, poate încetini presiunea arterială la fel de eficient ca medicamentele prescrise în mod normal pentru acest tip de probleme. 

Echipa de oameni de ştiinţă de la Universitatea Jilin, China, au hrănit şoareci de laborator care aveau tensiunea arterială mare cu peptida RVPSL  şi au constatat că simptomele animalelor se diminuau. 

Acum, specialiştii speră să poată realiza aceste teste pe subiecţi umani. 

„Peptida din albuş poate fi utilă pentru prevenirea sau tratarea hipertensiunii. Rezultatele noastre susţin studii anterioare realizate pe această temă. Ele sunt suficient de promiţătoare încât să ne permită ca în viitor să cercetăm efectul albuşului de ou asupra sănătăţii umane”, a declarat dr. Zhipeng Yu, coordonatorul studiului .

Oamenii de ştiinţă susţin că peptida acţionează la fel ca inhibitorii de ACE (enzima Angiotensin Convertaza), precum Captoprilul. Ei sunt de părere că 50mg de peptidă RVPSL are efect similar cu 10mg de Captopril. Mai mult, se pare că efectele peptidei rămân aceleaşi chiar şi atunci când oul este gătit. 

Recent Posts

Care sunt riscurile anesteziei epidurale și ce alternative există

Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…

2 minute ago

Zodiile care termină anul 2024 în forță. Află cine sunt favoritele astrelor și ce le rezervă viitorul!

Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…

32 de minute ago

Oameni cu abilități excepționale care sfidează limitele umane. Ei fac imposibilul să pară posibil

În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…

o oră ago

Beneficiile postului pentru sănătatea fizică și psihică. Ce îmbunătățiri apar în minte și în trup

Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…

2 ore ago

Screening-uri și teste medicale de care aveți nevoie în funcție de vârstă

Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…

2 ore ago

Cele mai bune remedii pentru răceală și gripă care îți stimulează imunitatea. Le poți face singur acasă

Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…

3 ore ago

Citeste si: