Categories: Ştiri sănătate

Experții au descoperit în ce oraș a apărut prima dată variola maimuței

Experții au descoperit în ce oraș a apărut prima dată variola maimuței. Focarul de variolă a maimuței care s-a răspândit în Marea Britanie și în întreaga lume a fost legat de un eveniment din capitala Madrid.

Evenimentele în urma cărora a apărut noua afecțiune

Douăzeci de cazuri de boală endemică în Africa de Vest au fost identificate în Marea Britanie, cu alte cazuri în Belgia, Franța, Germania, Italia, Olanda, Portugalia, Spania și Suedia, precum și în SUA, Canada și Australia.

În capitala Spaniei, cele mai multe dintre cele 30 de cazuri ale țării au fost identificate la un eveniment de acolo, potrivit oficialilor. Enrique Ruiz Escudero, șeful de sănătate al regiunii, a declarat reporterilor că oficialii din domeniul sănătății au raportat că o „proporție notabilă” din cazurile din Marea Britanie și din Europa sunt la bărbați homosexuali și bisexuali.

Primele 14 cazuri din Portugalia au fost la homosexuali, bisexuali și la alți bărbați care fac sex cu bărbați. Țara a confirmat încă nouă cazuri vineri. În Belgia, trei cazuri au fost legate de un festival din Anvers. „Există motive să presupunem că virusul a fost adus de vizitatori din străinătate la festival după cazurile recente din alte țări”, au spus cei de la festival.

Darklands este un eveniment care se descrie ca un loc în care „diverse persoane din comunitatea gay se reunesc pentru a crea un spectacol unic de frăție”. Marea Britanie a confirmat vineri 11 noi cazuri de variolă a maimuței, ridicând numărul total la 20. La nivel global, 127 de cazuri au fost raportate în 11 țări, potrivit lui John Brownstein, profesor de medicină la Harvard Medical School din America.

Variola maimuței. O nouă epidemie

Oamenii de știință germani spun că focarul este cel mai mare privind afecțiunea virală din Europa, care poate provoca simptome precum febră, dureri de cap, dureri musculare, ganglioni limfatici umflați și frisoane.

Acest virus se găsește rar în afara Africii, motiv pentru care liderii din domeniul sănătății își exprimă îngrijorarea. Fabian Leendertz, de la Institutul Robert Koch, a descris focarul actual drept o epidemie, potrivit Mirror.co.uk.

Recent Posts

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

8 minute ago

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

28 de minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

47 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

o oră ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

2 ore ago

Citeste si: