Din cuprinsul articolului
Expertii au descoperit de câte ore de somn avem nevoie pentru a fi odihniți. Persoanele care dorm prea mult sau prea puțin au scoruri de gândire mai mici, probleme de sănătate mintală și un risc mai mare de demență.
Oamenii de știință de la Universitatea Cambridge au analizat informații și scanări ale creierului a 500.000 de britanici cu vârste cuprinse între 38 și 73 de ani. Cercetătorii au declarat că o regulă de bază este șapte ore de somn, chiar dacă unii oameni se simt bine după puține ore de somn, iar alții trebuie să se chinuie să se trezească dimineața.
Ei au adăugat că o oră obișnuită de culcare fără nopți târzii sau dimineți devreme este cea mai bună pentru a vă menține mintea ascuțită.
Autorul studiului, profesorul Barbara Sahakian, a declarat: „Este important să dormi bine în toate etapele vieții, dar mai ales pe măsură ce îmbătrânim”. Înțelegerea modurilor de a îmbunătăți modul în care oamenii în vârstă dorm ar putea fi esențială pentru a menține o sănătate mintală bună și pentru a preveni declinul cognitiv.”
Într-un articol publicat în jurnalul Nature Aging, profesorul Sahakian a explicat că somnul profund curăță creierul. Oprirea pe timp de noapte permite corpului să conecteze și să repare nervii pentru a stoca amintiri și pentru a elimina proteinele care altfel s-ar putea acumula și poate cauza daune. Oamenii care nu dorm suficient pot pierde beneficiile, deoarece acest lucru durează ore.
Pe măsură ce hormonii se schimbă, mulți oameni au probleme să doarmă noaptea. Cu toate acestea, NHS afirmă că somnul este esențial pentru toate vârstele și toți adulții ar trebui să beneficieze de cel puțin șapte ore de somn pe noapte.
Un coautor al studiului, profesorul Jianfeng Feng de la Universitatea Fudan din China, a spus: „Motivele pentru care persoanele în vârstă au un somn mai slab par a fi complexe”. Structura noastră genetică și structura creierului nostru au un impact asupra lor. The Sun scrie: „Analiza noastră susține ideea că atât prea puțin, cât și prea mult somn provoacă probleme cognitive”.
Te-ai întrebat vreodată cât de bine te descurci la testele de inteligență comparativ cu un…
Experţii companiei Phillip Morris International au prezentat în cadrul celui de-al 15 lea eveniment public…
Deși atenția Rusiei este acum concentrată asupra războiului din Ucraina, planurile lui Putin nu pot…
Obiecte care aduc ghinion în casă: evită-le pentru un spațiu armonios și plin de energie…
Meteo. România și restul Europei trebuie să se pregătească pentru o schimbare semnificativă a vremii…
Horoscop 15 noiembrie. O zi de joi care vine cu lecții importante pentru fiecare zodie…