Din cuprinsul articolului
Cercetările arată că bolile cardiovasculare sunt cea mai frecventă cauză de deces la persoanele cu diabet de tip 2. „Băuturile îndulcite cu zahăr și laptele integral sunt factori de risc pentru dezvoltarea diabetului de tip 2 și a bolilor cardiovasculare premature”, a declarat autorul studiului, Qi Sun.
„Pe baza studiului nostru, aș clasa cafeaua neagră, ceaiul neîndulcit și apa deasupra laptelui cu conținut scăzut de grăsimi, sucului de fructe sau băuturilor îndulcite artificial”, adaugă el. Mai jos, vă prezentăm datele studiului.
Studiul a analizat date de la aproape 15.500 de adulți diagnosticați cu diabet de tip 2. Participanții au răspuns la întrebări despre consumul lor de opt tipuri diferite de băuturi. Cum ar fi: băuturi îndulcite artificial, cafea, sucuri de fructe, lapte integral și cu conținut scăzut de grăsimi, apă, ceai și băuturi îndulcite.
Consumul a mai mult de o astfel de băutură pe zi este considerat consum ridicat, în timp ce consumul scăzut este considerat mai puțin de o băutură îndulcită cu zahăr pe lună. În timp ce consumul de cantități mari de cafea, ceai, apă și lapte cu conținut scăzut de grăsimi este asociat cu o mortalitate mai scăzută.
Privind în special la bolile cardiovasculare, datele arată că un consum mai mare de cafea este asociat cu un risc cu 18% mai mic de boli de inimă. Studiul a constatat că consumul de lapte cu conținut scăzut de grăsimi reduce șansele de probleme cardiace cu 12%.
„Există încă vești bune pentru persoanele care au băut multe băuturi îndulcite înainte de a fi diagnosticate cu diabet de tip 2”, au declarat cercetătorii. „Atunci când băuturile îndulcite și fără calorii artificiale au fost înlocuite cu cafea, ceai, apă plată și lapte cu conținut scăzut de grăsimi, riscul de deces precoce a scăzut semnificativ”, adaugă aceștia.
Sfatul cercetătorilor este că, pentru a preveni aceste boli cronice și periculoase, oamenii ar trebui să-și reducă consumul de băuturi considerate nocive, la fel și cei care suferă deja de astfel de boli.
Articolul este informativ, dacă aveți întrebări pe această temă consultați un specialist.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…