Cancerul nu este altceva decât o grupare de celule care își pierd moartea programată. Și atunci se înmulțesc nelimitat în organism”, mai explică dr. Ene, expert în boli metabolice şi nutriţie.
Cum putem preveni această boală prin alimentație
O alimentaţie bogată în carne roşie procesată, precum carne de porc, vită, mezeluri sau produse de tip fast-food, pot crește riscul de cancer.
„Apariţia cancerului poate fi prevenită sau cel puţin ştim că o putem preveni prin diminuarea pe termen lung a consumului de alimente procesate, a consumului de carne roşie şi a tot felul de alimente de fast-food”, a spus expertul în nutriţie,
„La momentul diagnosticului cel mai important este tratamentul medicamentos şi tratamentul asociat, recomandat de medicul oncolog. Foate multă lume renunţă la carne în secunda în care află ca are acest diagnostic.
Dr. Ene: „Nu renunţati la carne dacă aveţi cancer”
Medicii oncologi susţin că renunţarea la carne poate face mai mult rău decât bine. O proteină de calitate, o proteină dintr-o carne crescută la țară, un pește de calitate sau o brânză de calitate, nu fac altceva decât bine unui corp care urmează să fie supus unui tratament greu de dus.
Totuși, vorbim despre un tratament care afectează imunitatea și chiar întregul organism.
Se știe că proteina de origine animală are cei mai buni aminoacizi și nu trebuie să lipsească din alimentația bolnavului de cancer.
Desigur, putem găsi aceeași proteină de calitate și în regnul vegetal”, explică medicul.
Factorii care pot declanşa boala
„Nu toți care mănâncă fast-food sau alimente procesate fac cancer. Este vorba și despre predispoziția genetică, de încărcătura familială, de expunerea la poluanți, stres sau boli asociate.
Este un cumul de evenimente care se asociază pe parcursul vieții și care, la un moment dat, declanșează această problemă de sănătate”, a precizat dr. Laura Ene.