Nutriționistul Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române și președinte de onoare al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, îi îndeamnă pe români să consume zilnic iaurt, deoarece acesta poate avea efecte benefice pe mai multe planuri și face parte dintr-o alimentație sănătoasă.
‘Iaurtul este un aliment cu densitate nutrițională foarte bună și conține mai mulți nutrienți esențiali, absolut necesari pentru o bună sănătate: proteine de calitate superioară, calciu, fosfor, potasiu, zinc, bacterii lactice active. Iaurtul se poate integra foarte ușor în alimentația zilnică, la orice vârstă. Îl putem consuma dimineața, la micul dejun, peste zi, putem alege un iaurt cu fructe ca desert sau la gustarea dintre mese, iar seara iaurtul simplu poate fi consumat înainte de culcare, după o cină ușoară’, a declarat, vineri, prof. univ. dr. Nicolae Hâncu.
El a adăugat că în România consumul de iaurt este foarte scăzut comparativ cu alte țări europene, deși acesta are efecte pozitive pentru sănătate, contribuind, printre altele, la compensarea deficitului de calciu din organism, la prevenirea diabetului, dar și la menținerea unei greutăți adecvate.
‘Există o mare legătură între alimentație și starea noastră de bine’, a subliniat Nicolae Hâncu.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…