Sari la conținut

Exercițiul simplu care poate preveni demența. Studiu

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Exercițiul simplu care poate preveni demența. Din păcate, cazurile de Alzheimer și demență generală au crescut constant de ani de zile. Din acest motiv, cercetătorii investesc atenție, efort și bani în cercetarea acestei boli.

Interesant este că se pare că exercițiile fizice se pot îmbunătăți și chiar pot preveni simptomele demenței.

Este binecunoscut faptul că sistemul nervos și restul corpului sunt strâns legate. Deși vorbim adesea despre aceste două sisteme izolat, există conexiuni importante între cele două. De exemplu, sa demonstrat că activitatea fizică îmbunătățește cunoașterea. Mai mult, exercițiile fizice pare să aibă un efect benefic în legătură cu simptomele demenței.

Exercițiul simplu care poate preveni demența. Studiu

Acest lucru este valabil mai ales când vine vorba de antrenamente de mare intensitate. Din păcate, majoritatea adulților în vârstă nu pot participa în siguranță la exerciții de mare intensitate (HIIT). Aceste tipuri de antrenamente pun un stres enorm asupra tuturor sistemelor corpului.

Prin urmare, este posibil ca adulții mai în vârstă, neantrenați, să nu poată exercita în mod eficient în acest mod. Dar există și alte forme de exerciții fizice care pot aduce beneficii adulților în vârstă fără a pune prea mult stres prin corpul lor.

De exemplu, genuflexiunile sunt o mișcare benefică pentru adulții în vârstă care doresc să evite dezvoltarea demenței.

Genuflexiuni și sănătate cognitivă

Genuflexiunile sunt un exercițiu grozav din multe motive. În primul rând, folosesc mulți mușchi și forțează inima să pompeze sânge în tot corpul. În acest fel, un set de genuflexiuni, urmat de o pauză de odihnă, în acest mod alternativ, poate fi privit ca un „mini” antrenament HIIT.

În mod fascinant, Universitatea din Țara Galilor de Sud lucrează la cercetări legate de acest subiect. Nu este clar exact de ce, dar exercițiile de mare intensitate pare să producă substanțe neurochimice protectoare.

Aceste substanțe chimice servesc la menținerea creierului sănătos în toate etapele vieții. Deci, munca de mare intensitate poate fi unul dintre cele mai bune instrumente pentru combaterea demenței. Pentru persoanele în vârstă, care nu pot să sprinteze sau să participe la cursuri HIIT, genuflexiunile pot oferi un efect benefic similar asupra creierului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel