Din cuprinsul articolului
Exercițiu simplu pentru CREIER. Psiholog: „Când mintea este antrenată, apare la pachet, ca să spun așa, mai multă fericire, dragoste, echilibru interior și înțelepciune…”
Studiile psihologice realizate în ultimii eră arată că mulți dintre noi cad pradă programelor negative pe care le preiau din familie, de la companie sau din societate. Din acest motiv apar problemele personale, dar și familiale. Cum să ne schimbăm realmente viața?
Potrivit psihologilor, e necesar să ne antrenăm creierul, ca orice alt mușchi al corpului, pentru a permanentiza aceste schimbări la nivel mental și emoțional, iar odată cu asta ne vom schimba și viața.
„Așa cum ne antrenăm corpul fizic la o sală de fitness, în mod asemănător ne putem antrena și creierul cu ajutorul minții. Activitatea mentală conștientă sau inconștientă este influențată de activitatea neuronală. Este necesar să se înțeleagă că modul în care lucrăm cu mintea schimbă efectiv creierul”, explică psihologul Stelian Chivu, potrivit Adevărul.
Funcția neuronală de învățare este implicată în procesul de dobândire și stocare a informațiilor și experiențelor. Prin repetiție și consolidare, această funcție permite creierului să își îmbunătățească abilitățile și să adapteze comportamentul în funcție de noile cunoștințe dobândite.
Funcția neuronală de selecție este responsabilă de alegerea și prioritizarea informațiilor relevante într-un anumit context. Creierul trebuie să filtreze și să aleagă dintr-un flux constant de stimulare pentru a se putea concentra asupra a ceea ce este important și pentru a ignora informațiile irelevante.
Antrenarea minții implică stimularea și exercitarea acestor funcții neuronale prin diferite tehnici și activități cognitive, precum jocurile de memorie, problemele de logică sau exercițiile de concentrare. Prin antrenament constant, creierul poate îmbunătăți performanța acestor funcții și poate stimula creșterea și dezvoltarea neuronilor.
„Când mintea este antrenată, apare la pachet, ca să spun așa, mai multă fericire, dragoste, echilibru interior și înțelepciune. Antrenarea minții se bazează pe trei funcții neuronale: control, învățare și selecție”, punctează psihologul Stelian Chivu.
Atelier de Personalitate CUM SĂ ÎȚI SCHIMBI VIAȚA
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…