Exercițiu simplu care, făcut zilnic, ar putea reduce riscul de boli de inimă cu 20%

Se știe că exercițiile fizice reduc riscul de boli de inimă și promovează o viață mai lungă și mai sănătoasă. Dacă vă numărați pintre persoanele care obișnuiesc să facă plimbări zilnice sau sau v-ați gândit să începeți o rutină de fitness, noi cercetări ar putea avea doar recomandarea pentru o activitate care poate completa orice antrenament.

Un studiu recent, publicat în Atherosclerosis de către cercetătorii de la Universitatea Tulane (în colaborare cu Universitatea Harvard), s-a concentrat pe o anumită formă de exercițiu care a fost surprinzător de eficientă pentru sănătatea inimii, chiar și la niveluri scăzute: urcatul scărilor.

Studiul a analizat un grup mare de adulți din Marea Britanie Biobank, care este o bază de date cuprinzătoare cu peste 450.000 de adulți din Marea Britanie cu vârste cuprinse între 40 și 69 de ani. Această bază de date urmărește diverse valori și modificări ale sănătății participanților de-a lungul timpului.

Exercițiu simplu care, făcut zilnic, ar putea reduce riscul de boli de inimă cu 20%

Descoperirile studiului au arătat că persoanele care urcau mai mult de cinci etaje de trepte pe zi, ceea ce înseamnă aproximativ 50 de scări, au experimentat un risc cu 20% mai mic de boli coronariene, accident vascular cerebral și complicații asociate.

„Scurte rafale de urcare a scărilor de mare intensitate sunt o modalitate eficientă de a îmbunătăți timpul de fitness cardiorespirator”, a explicat Lu Qi MD, PhD, coautor al studiului și profesor la Școala de Sănătate Publică și Medicină Tropicală a Universității Tulane, într-un comunicat de presă.

Datele pentru studiu au fost colectate pe o perioadă medie de urmărire de 12 ani. Potrivit rezultatelor, cu cât mai mulți oameni se implicau în urcarea scărilor, cu atât riscul lor de boli de inimă scade.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

În plus, studiul a stabilit că, dacă obișnuiți să urcați regulat scările, este esențial să vă mențineți nivelul de activitate, deoarece studiul a dezvăluit unele dezavantaje ale opririi acestei practici. De fapt, cei care au întrerupt urcatul scărilor au avut un risc semnificativ mai mare de boli de inimă pe parcursul studiului, un risc izbitor cu 32% mai mare în comparație cu cei care nu au urcat niciodată scările.

Urcă zilnic 50 de trepte!

Urcarea scărilor poate fi deosebit de eficientă, chiar și cu trepte reduse, deoarece antrenează mușchii mari ai picioarelor, cel mai mare grup muscular care catalizează mișcarea rapidă a oxigenului în tot corpul și servește atât ca exercițiu de forță, cât și ca exercițiu cardiovascular.

Cu toate acestea, după cum subliniază Laura Williams Bustos, un expert în fitness cu un master în știința exercițiilor fizice, urcatul scărilor poate fi o provocare. Este important să te încălzești și să începi încet atunci când încorporezi acest exercițiu în rutina ta zilnică.

Integrarea urcării scărilor în viața ta, cum ar fi folosirea scărilor în timpul vizitelor la birou sau în diverse instituții publice, este o idee grozavă, dar nu încerca să sprintezi chiar în prima zi.

De asemenea, dacă obiectivul tău este de cinci etaje de scări pe zi, asigură-te că numărul total de scări se adună la aproximativ 50 de trepte, deoarece câteva etape scurte în patru trepte ar putea să nu fie suficiente.

Recent Posts

Imagini virale cu lilieci care zboară în saloanele copiilor internați la Spitalul Oltenița. Reacția conducerii

Imagini surprinse în Spitalul Municipal Oltenița, în care lilieci zboară printr-un salon pentru copii, au…

19 minute ago

Sărbătoare 5 noiembrie: Doi mari sfinți în calendarul ortodox sunt sărbătoriți – ocrotitori ai căsniciei. Rugăciunea care rezolvă neînțelegerile în familie

Pe 5 noiembrie, credincioșii îi cinstesc pe Sfinții Mucenici Galaction și Epistimi, considerați ocrotitori ai…

39 de minute ago

Un simplu test de un minut ar putea prezice dacă ești în pericol să mori în următorii 10 ani

În timp ce statul într-un picior poate părea un joc din copilărie, acesta poate dezvălui…

59 de minute ago

O masă caldă în centrele E.G.A.L. pentru copiii din zone defavorizate

O masă caldă pentru copiii din zone defavorizate. Centrele E.G.A.L. oferă copiilor din comunități vulnerabile…

o oră ago

Profesorul Vlad Ciurea: Acesta este secretul unei vieți bune

Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…

2 ore ago

Am scăpat de sindromul colonului iritabil cu aceste două modificări ale regimului alimentar

De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…

2 ore ago

Citeste si: