Sari la conținut

Exerciţiile de forţă – „medicament” pentru femeile cu sindromul ovarelor polichistice

Sindormul ovarelor polichistice înseamnă chisturi la nivelul ovarelor, care se manifestă prin somptome precum pilozitate excesivă, dureri în timpul actului sexual, acnee, căderea părului, obezitate şi distribuţia grăsimii în partea de sus a corpului

Exerciţiile sunt benefice organismului, însă beneficiile acestora se văd cel mai bine pentru femeile care suferă de sindromul ovarelor polichistice sau alte boli hormonale, conform unui studiu brazilian.

Aceştia au testat două grupuri de femei, unul care aveau sindromul, altul care erau sănătoase.

Femeile cu sindromul ovarelor polichistice sunt adesea depresive deoarece boala le răpeşte frumuseţea, stima de sine şi încrederea în forţele proprii.

După ce au început antrenamentul de forţă care se baza mai mult pe antrenarea picioarelor, coapselor, braţelor cu greutăţi şi prese, timp de 16 săptămâni acestea au răspuns apoi la un chestionar care viza satisfacţia vieţii sexuale şi starea de spirit generală.

Femeile care aveau sindromul ovarelor polichistice au observat că au scăzut în greutate şi că se simt mult mai împlinite, durerile din timpul actului sexual s-au diminuat şi sănătatea lor s-a îmbunătăţit

A.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel