Categories: Spitale de stat

EXCLUSIV. INTERVIU cu noul manager al Spitalului de Urgenţă Floreasa din Capitală

De două zile, cel mai mare spital de urgenţă din România are un nou manager: Bogdan Andrei Zidaru. Acesta se afla duminica, împreună cu prof dr Mircea Beuran, într-o primă vizită de „recunoaştere” în secţiile unităţii sanitare, pentru care are planuri mari de eficientizare a calităţii actului medical, dar şi a sustentabilităţii financiare, într-o perioadă în care multe spitale se confruntă cu sincope financiare.

Spitalul Clinic de Urgență București, cunocut sub denumirea de Spitalul Floreasca, are peste 700 de paturi distribuite în 16 secții ce acoperă un spectru foarte larg de specialități medicale.

Probleme legate de decontarea unor servicii medicale

Bogdan Andrei Zidaru a declarat într-un interviu în exclusivitate pentru Doctorul Zilei că a preluat mandatul în acest weekend şi deocamdată unitatea sanitară nu are probleme financiare: „Ieri (sâmbătă n.r.) am avut o discuţie cu Comitetul Director, care mi-a şi predat activitatea în mare parte, urmând ca mâine să cer departamentelor spitalului indicatorii de perfomanţă pentru a face o analiză”.

Potrivit acestuia, adresabilitatea către Spitalului Floreasca a scăzut în perioada pandemiei, însă încearcă să-şi revină, iar în primele şase luni din acest an şi-a îndeplinit în proporţie de 95% contractul cu CNAS.

Ce conţine „Planului strategic de dezvoltare 2022-2026”. Consultă documentul AICI.

Bogdan Andrei Zidaru susţine că există anumite deficienţe legate de decontarea serviciilor medicale de către CASMB din cauza foilor de observaţie la nivelul spitalului, unele dintre acestea fiind invalidate. Astfel, printre priorităţile mandatului va fi îmbunătăţirea procedurilor şi a protocoalelor medicale.

Licitaţii anulate

Spitalul Clinic de Urgență Floreasca lansase o licitație deschisă pentru achiziția de endoscoape necesare îngrijirii pacienților.

Bogdan Andrei Zidaru a declarat în exclusivitate pentru Doctorul Zilei că fostul manager al spitalului, Ionuț Negoi, a decis să anuleze această licitaţie. De asemenea, este posibil să fie anulate şi alte patru licitaţii, care vor fi reluate ulterior cu corecturile necesare pentru a nu plana nici un fel de suspiciune privind achiziţiile de echipamente medicale făcute de unitatea sanitară, conform solicitărilor pe care le va primi de la şefii de secţii ale spitalului.

Cine este Bogdan Andrei Zidaru

sursa foto: linkedin.com

De profesie economist, Bogdan Andrei Zidaru a fost manager al Spitalului din Hârșova din aprilie 2018 până în iunie 2023. Spitalul Floreasca, cel mai titrat spital de urgență din țară, a fost condus de un medic din cadrul spitalului, aducerea unui economist la conducere fiind o premieră.

„Îmi place foarte mult să-mi petrec timpul cu familia şi prietenii, iar când am timp liber să fac vitralii, tehnica tiffany. Chiar dacă nu sunt medic, vin cu experienţă în domeniul medical în ce priveşte infrastructura spitalicească, dotarea şi funcţionarea unui spital”, a mai declarat Bogdan Andrei Zidaru pentru Doctorul Zilei.

Declaraţie de avere. Consultă documentul AICI.

În 2024, Spitalul Floreasca împlineşte 90 de activitate

Situat în Bucureşti, sectorul 1, pe Calea Floreasca nr. 8, Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca a fost înfiinţat la 5 mai 1934, sub numele de Spitalul de urgenţă, din iniţiativa medicului Nicolae Minovici (1868-1941), acelaşi care a înfiinţat şi primul serviciu public de ambulanţă din România (1906) – Societatea de Salvare.

„Ideea înfiinţării unui spital de urgenţă, spunea doctorul Nicolae Minovici în discursul de inaugurare, ne-a preocupat imediat după război… Ne-am decis să înfiinţăm acest serviciu de urgenţă bazaţi pe următoarele constatări făcute pe baza statisticilor întocmite.

Într-adevăr, statisticile anuale ale Societăţii de salvare în timp de 27 de ani ne arată că din 100 de intoxicaţii, graţie ajutorului dat numai de Salvare şi intervenţiei ei rapide, 80-90% sunt salvaţi, pe când în ceea ce priveşte accidentele care au nevoie de intervenţii chirurgicale imediate, la cap, la torace, abdomen sau membre, mortalitatea este de aproape 70-80% neexistând după-amiaza şi noaptea un spital disponibil în activitate continuă. Spitalul acesta nu e făcut în spirit de a concura pe celelalte, din contră, le completează şi se pune la dispoziţia tuturor chirurgilor şi bolnavilor pentru un ajutor eficace şi urgent”, potrivit site-ului www.urgentafloreasca.ro.

Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti a funcţionat la început în clădirea „Salvării” de pe splaiul Dâmboviţei, ulterior, în clădirea Sanatoriului „Antoniu” în contextul bombardamentelor din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, pentru ca din 1949 să funcţioneze în clădirea în care se găseşte şi astăzi.

LISTA serviciilor medicale

În prezent, Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca acordă servicii de spitalizare continuă, servicii ambulatorii de specialitate, servicii de spitalizare de zi sau servicii paraclinice în următoarele specialităţi: anestezie şi terapie intensivă, boli infecţioase, cardiologie, dermatovenerologie, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, endocrinologie, gastroenterologie, hematologie, medicină de urgenţă, medicină internă, nefrologie, neonatologie, neurologie, pediatrie, pneumologie, psihiatrie, recuperare, medicină fizică şi balneologie, reumatologie, chirurgie cardiovasculară, chirurgie generală, chirurgie orală şi maxilo-facială, chirurgie pediatrică, chirurgie plastică – microchirurgie reconstructivă, chirurgie toracică, chirurgie vasculară, neurochirurgie, obstetrică-ginecologie, oftalmologie, ortopedie şi traumatologie, otorinolaringologie, urologie, anatomie patologică, medicină de laborator şi radiologie – imagistică medicală.

Medicii de specialitate din Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca asigură continuitatea prin linii de gardă distincte în următoarele specialităţi: anestezie şi terapie intensivă, boli infecţioase, cardiologie, medicină de urgenţă, medicină internă, neurologie, pediatrie, pneumologie, psihiatrie, chirurgie cardiovasculară, chirurgie generală, chirurgie vasculară, neurochirurgie, obstetrică-ginecologie, ortopedie şi traumatologie, otorinolaringologie, medicină de laborator şi radiologie – imagistică medicală.

Recent Posts

Campania „Generația HPV-free”- eveniment de informare și conștientizare, la Breaza. Dr. Roxana Bohîlțea: „Doar 2 din cei 311 elevi prezenți știau ce este virusul HPV”

Campania „Generația HPV-free”, evenimentul de informare și conștientizare a infecției cu HPV, la Breaza. Dr.…

7 minute ago

Mihai Voropchievici: Zodia care se află pe o pojghiță subțire de gheață. „Să fie cu ochii în patru în aceste trei zile”

Horoscop RUNE. Numerologul  Mihai Voropchievici dezvăluie că, în perioada 15- 17 noiembrie, Scorpionii vor avea…

27 de minute ago

Medic nutriţionist dă alerta: Nu consuma acest produs în postul Crăciunului!

Dr. Mihaela Bilic a dezvăluit care este alimentul de post la care românii ar trebui…

46 de minute ago

Ne face natura cu adevărat fericiți? Ce spune știința

Vă simțiți mai bine atunci când sunteți în aer liber - chiar dacă este vorba…

o oră ago

HOROSCOP 16 noiembrie 2024. Schimbări pe toate planurile!

Horoscopul zilei de sâmbătă, 16 noiembrie 2024, spune că cele mai multe zodii văd o…

2 ore ago

România, codaşă în UE în privinţa banilor alocaţi pentru îngrijirea sănătăţii

Peste 3.600 de euro pe locuitor au fost cheltuiţi în medie, în anul 2022, în…

2 ore ago

Citeste si: