Categories: Ştiri sănătate

Excesul de antibiotice ucide! Peste 1,2 milioane de oameni au murit în 2019 din cauza infecțiilor cu bacterii rezistente la medicamente

Excesul de antibiotice ucide! Peste 1,2 milioane de oameni au murit în 2019 din cauza infecțiilor cu bacterii rezistente la medicamente.

Raportul „Global Research on Antimicrobian Resistance”, publicat joi în The Lancet, arată că rezistenţa la antimicrobiene (RAM) a fost direct responsabilă pentru aproximativ 1,27 milioane de decese şi asociată cu aproximativ 4,95 milioane de decese.

Excesul de antibiotice ucide! Peste 1,2 milioane de oameni au murit în 2019 din cauza infecțiilor cu bacterii rezistente la medicamente

Raportul, citat de Reuters, vine după ce oficiali din domeniul sănătății au avertizat în ultimii ani privind creșterea incidenței infecțiilor cu bacterii rezistente la tratamente, din cauza abuzului de antibiotice sau a folosirii incorecte a acestora, care încurajează evoluția patogenilor către „superbacterii”.

Studiul a analizat date din 204 ţări şi teritorii.

În 2021, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că niciunul dintre cele 43 de antibiotice în curs de dezvoltare sau aprobate recent nu este suficient de puternic pentru a combate rezistența la antimicrobiene.

Potrivit profesorul de medicină la Universitatea din Pittsburgh, Cornelius Clancy, una dintre modalităţile de a contracara RAM este abordarea unui nou model de tratament.

„Modelul tradiţional de antibiotic pe care l-am avut în ultimele decenii de la penicilină – cred că este epuizat”, a precizat specialistul.

Majoritatea deceselor din 2019 au fost cauzate de rezistenţa la medicamente în infecţii la nivelul căilor respiratorii inferioare, cum ar fi pneumonia, urmate de infecţii ale fluxului sanguin şi de infecţii intra-abdominale.

Impactul RAM este în prezent cel mai grav în Africa Subsahariană şi în Asia de Sud, în timp ce în aproximativ unul din cinci cazuri de deces este vorba de copii cu vârste de până la cinci ani.

A existat o disponibilitate limitată a datelor în anumite regiuni, în special în țările cu venituri mici şi medii, ceea ce poate restrânge acurateţea estimărilor studiului.

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

8 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

8 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

9 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

9 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

10 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

10 ore ago

Citeste si: