Categories: Ştiri sănătate

Ziua cu cel mai mare număr de decese din cauza COVID-19. Ce cred specialiștii că se va întâmpla în România

Previziunile specialiștilor legate de infectările cu virusul SARS-CoV-2. La ce să ne așteptăm, în România. Care va fi evoluția cazurilor, la ce să ne așteptăm în luna august, după o lună iulie cu recorduri negative din punct de vedere a îmbolnăvirilor.

Se pare că veștile sunt bune. Specialiștii apreciază că în următoarele două săptămâni numărul de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2 ar putea să scadă, potrivit unor concluzii expuse la postul Radio România Actualități.

Până la data de 4 august, pe teritoriul României au fost confirmate 55.241 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 28.006 pacienți au fost declarați vindecați și 5.136 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.232 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat cel mai mare număr de decese din cauza COVID-19; 48 de români au murit în ultimele 24 de ore în urma infectării cu noul coronavirus.

Alți 436 de pacienți sunt internați la terapie intensivă. Totodată, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.232 de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2, tot în același interval realizându-se peste 20.500 de teste. Site-ul graphs.ro precizează că numărul de reproducție R este în scădere din 10 iulie, când era 1,21, a ajuns ca pe 31 iulie să fie 0,97, ceea ce specialiștii traduc prin faptul că în următoarele două săptămâni numărul de cazuri noi de infecție cu SARS-CoV-2 ar putea să scadă. Managerul Institutului „Marius Nasta”, doctor Beatrice Mahler, crede că populația va reuși să respecte regulile stabilite de autorități.

Beatrice Mahler: Suntem de câteva zile bune într-o zonă de platou a numărului de cazuri, într-adevăr, un număr mare de cazuri confirmate zilnic, dar oarecum noi suntem la această limită de 1.200, maxim 1.300, ceea ce mă face să cred că măsurile implementate de autorități nu doar că sunt recomandate, dar sunt, în mare parte, și respectate.

Sigur, mai avem încă mult de parcurs ca să ajungem în zona aceea de siguranță pentru fiecare dintre noi, dar e important să fim pe drumul corect.

Reporter Radio România: Dr. Beatrice Mahler a spus în emisiunea „România, stare de alertă”, de la Radio România Actualități, că pentru zona COVID în Institutul „Marius Nasta” sunt ocupate toate paturile.

Beatrice Mahler: Paturile care sunt eliberate la pacienții confirmați sunt ocupate imediat. Mai mult decât atât, terapia intensivă, cum era de așteptat, este ocupată în fiecare de peste două săptămâni, intrăm aproape în a treia săptămână de ocupare 100% a paturi. Iar pe lângă aceste cazuri de la momentul aplicării noii legislații avem un număr foarte mare de pacienți asimptomatici confirmați pozitiv care se adresează pentru o evaluare de scurtă durată. Toate aceste activități, pot să spun, au triplat activitatea pe care o desfășurăm în fiecare zi pe zona COVID la Institutul „Marius Nasta”.

Prevenirea infectării cu noul coronavirus se face prin măsuri ușor de urmar: purtarea măștii în spațiile închise, în zonele aglomerate, chiar dacă acestea sunt în aer liber și în zonele care au fost stabilite de autorităție locale pentru fiecare localitate.

De asemenea, este importantă spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun timp de 20 de secunde sau dezinfectarea cu soluție specială a acestora și păstrarea distanței fizice de doi metri între persoane.

Recent Posts

666: Ce semnificație are acest număr de temut, potrivit experților în numerologie

Numărul 666 sau „numărul bestiei” în Noul Testament nu are proprietăți matematice remarcabile, dar dacă…

o oră ago

Semnele care anunță demența încă din tinerețe, confundate cu alte boli

Semnele care anunță demența încă din tinerețe. Numeroase boli dezvoltate la bătrânețe pot fi "prevestite"…

2 ore ago

Horoscop chinezesc: Întorsătură totală în viața acestor zodii

Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…

2 ore ago

Adio gripă și răceală: Cum se prepară leacul băbesc care îmbunătățește sănătatea instant

Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…

3 ore ago

Premiu pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital

Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…

3 ore ago

Boala epocii moderne capătă amploare. Îngreunează calea către un diagnostic precis

Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…

4 ore ago

Citeste si: