Congelatorul este, fără îndoială, cel mai bun prieten al nostru atunci când vine vorba de conservarea alimentelor, însă, uneori uităm că acesta nu rămân proaspete pentru totdeauna.
Congelatorul este locul unde depozităm orice, de la pâine și legume până la resturi de mâncare. Dar trebuie să recunoaștem că uneori ne supraîncărcăm congelatorul cu lucruri care nu-și au locul în frigider sau în cămară.
Uite care sunt cele cinci tipuri de alimente pe care ar trebui să nu le mai păstrezi în congelator:
Ați decongelat vreodată un pachet de carne sau legume și, în cele din urmă, v-ați decis în ultimul moment să consumați altceva? Dacă ați aruncat aceste pachete înapoi în congelator, trebuie să le aruncați imediat. De fiecare dată când dezghețați și apoi recongelați un aliment creșteți șansele ca bacteriile să se dezvolte.
Sfat: Nu recongelați alimente care au stat la temperatura camerei mai mult de două ore.
2. Resturi alimentare
Să vii acasă cu pachetul de la mama sau de la bunica este un obicei preferat. Dar, uneori uităm de ele și ajung în congelator luni de zile sau chiar mai mult.
Din păcate, alimentele gătite ar trebui consumate în termen de trei-patru luni, potrivit experților în siguranță alimentară. Deci, dacă ai păstrat resturi mai mult de șase luni, este timpul să le arunci.
3. Cuburi de gheață
S-ar putea să crezi că cuburile de gheață nu miros și că, în mod normal, nu expiră. Cu toate acestea, gheața preia în timp mirosurile pe care le au alimentele din jurul lor.
Odată ce gheața absoarbe mirosurile, nu mai există nicio modalitate de a le expulza. Tot ce puteți face este să le aruncați și să le umpleți din nou. Pentru a evita complet această problemă, investiți în cutii cu capac.
4. Înghețată veche
Dacă reușiți să păstrați înghețata în congelator mai mult de trei luni, atunci este mai bine să nu o mai consumați.
În general, înghețata, ca și alte produse lactate, se păstrează proaspătă timp de trei luni. Țineți cont și de data de expirare înscrisă pe ambalaj.
5. Dulciuri cu umplutură de smântână sau brânză
Cum se apropie sărbătorile ne place să facem dulciuri, dar de multe ori exagerăm și ajungem să punem unele în congelator.
Cele mai multe dulciuri se păstrează între trei și șase luni, dar cele cu brânză sau smântână în interior trebuie consumate în termen de o lună.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…