Din cuprinsul articolului
Roșiile sunt un aliment de bază în majoritatea gospodăriilor, în principal datorită beneficiilor lor nutriționale și, de asemenea, datorită aromei lor dulce și acrișoare, care îmbogățește orice fel de mâncare.
Roșiile sunt legumele preferate de majoritatea oamenilor, iar pe lângă gustul bun sunt și foarte sănătoase, conținând fitocompuși oxidanți și vitaminele B1, B3, B6, C, E, K, minerale (potasiu, mangan, crom, molibden) și fibre.
Sunt grozave atunci când vine vorba de protejarea pielii de daunele solare, întărirea și repararea oaselor, reducerea nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale, sprijinirea sănătății ochilor și reducerea riscului de anumite tipuri de cancer.
Dar chiar și alimentele sănătoase în general pot fi problematice pentru cineva care ține o dietă pentru a gestiona o anumită afecțiune. În cazul roșiilor, acestea ar fi persoanele cu insuficiență renală și boală cronică de rinichi (BRC).
Prea multe roșii ar putea fi problematice pentru boala cronică de rinichi deoarece conțin mult potasiu, potrivit healthdigest.com.
Chiar dacă corpul tău are nevoie de potasiu pentru funcționarea optimă a mușchilor, nervilor și inimii, pentru cei cu boală cronică de rinichi, rinichii nu funcționează așa cum ar trebui.
Aceasta înseamnă că nu pot elimina excesul de potasiu din sânge, ceea ce poate duce la acumularea de minerale în organism. Aceasta se numește hiperkaliemie și apare de obicei în stadiile ulterioare ale bolii renale.
Excesul de potasiu se poate manifesta sub formă de slăbiciune musculară, amorțeală și furnicături sau poate fi la fel de sever ca palpitații ale inimii, dificultăți de respirație, dureri în piept, greață și vărsături, în funcție de cantitatea de minerale în organism. Poate duce chiar la un atac de cord.
Pentru cineva cu boală cronică de rinichi, o atenție specială este de obicei acordată nivelurilor de potasiu, sodiu și fosfor.
Acestea fiind spuse, potasiul devine o problemă cu insuficiența renală numai dacă medicul dumneavoastră detectează niveluri ridicate de potasiu în sistemul dumneavoastră.
Cu alte cuvinte, o dietă cu conținut scăzut de potasiu ar putea să nu fie necesară nici măcar pentru cei aflați în prima până la a treia etapă a bolii cronice de rinichi. Dieteticienii oferă adesea pași de bază de urmat atunci când vine vorba de consumul de roșii și alte alimente bogate în potasiu dacă aveți boli de rinichi.
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…
La cinci ani de la decesul unui pacient internat în secția de terapie intensivă, Spitalul…