Sari la conținut

Evitați aceste 7 alimente dacă aveți hipotiroidism

semne de tiroida subactiva
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Simptomele hipotiroidismului

Alimente care conțin soia

Soia conține anumiți compuși, în special izoflavone, care pot afecta negativ funcția tiroidiană. Unii cercetători consideră că un consum excesiv de soia poate crește riscul de hipotiroidism la o persoană. Cu toate acestea, un studiu nu a putut găsi o legătură între consumul de soia și efectele soiei asupra hormonilor tiroidieni.

Din acest motiv, nu există orientări dietetice specifice despre, dar unele cercetări sugerează că consumul de soia poate interfera cu capacitatea organismului de a absorbi medicamentele tiroidiene. Dacă doriți să consumați soia, experții în sănătate recomandă să așteptați patru ore după ce ați mâncat soia pentru a lua doza obișnuită de medicamente pentru tiroidă.

Excesul de fibre din fasole, leguminoase și legume

Fibrele sunt un nutrient cheie într-o dietă sănătoasă, deoarece ajută funcția digestivă și pot îmbunătăți regularitatea intestinală. Aportul zilnic recomandat (RDI) de fibre este de 25-38 grame pentru majoritatea adulților. Puteți găsi fibre în cantități diferite în cereale integrale, legume, fructe, fasole și leguminoase.

Cantitatea de fibre din unele dintre aceste alimente depășește un nivel care afectează funcția digestivă și care poate interfera cu absorbția medicamentelor de substituție a hormonilor tiroidieni. Dacă doriți să consumați mai multe alimente bogate în fibre, luați în considerare posibilitatea de a vă întreba medicul despre creșterea dozei de medicamente tiroidiene.

Alcoolul

Alcoolul nu este bun pentru nivelul hormonilor tiroidieni și, de asemenea, poate afecta capacitatea organismului de a produce hormoni tiroidieni, potrivit unui studiu. Cercetătorii notează că alcoolul are un efect toxic asupra glandei tiroide și suprimă capacitatea organismului de a utiliza hormonii tiroidieni. Persoanele cu hipotiroidism ar trebui să renunțe complet la alcool sau să bea cu moderație.

Alimente procesate

Cuvânt pentru înțelepti: dacă aveți hipotiroidism, evitați alimentele procesate ambalate, inclusiv mâncărurile congelate. Alimentele procesate conțin o mulțime de conservanți, exces de sodiu și zaharuri adăugate. Medicii sugerează că persoanele cu hipotiroidism ar trebui să evite sodiul deoarece o tiroidă subactivă crește riscul unei persoane de hipertensiune arterială. Consumul de multă sare poate crește și mai mult acest risc. Citiți întotdeauna eticheta nutrițională de pe ambalajele alimentelor, asigurându-vă că sunteți atenți la excesul de sodiu, colesterol, grăsimi saturate și grăsimi trans.

Cafeaua

Dacă vă place o mică ceașcă de cofeină pentru a vă începe dimineața, aveți grijă dacă aveți hipotiroidism. Studiile arată că persoanele care au luat medicamente pentru tiroidă cu cafeaua de dimineață au avut niveluri incontrolabile ale tiroidei. Din acest motiv, medicii le spun oamenilor să ia medicamentele pentru tiroidă cu apă. Așteptați cel puțin 30 de minute după ce ați luat medicamentele pentru a bea o ceașcă de cafea.

 

 

 

Matei Ecaterina

Matei Ecaterina are diploma de absolventă a Facultății de Management Economic din cadrul ASE București. Cu o experiență vastă de peste 10 ani în domeniul presei scrise, se distinge prin cunoștințele dobândite și capacitatea de a lucra într-un mediu dinamic și provocator. Ecaterina are o abordare bine fundamentată atât în managementul economic, cât și în comunicare și jurnalism.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel