Din cuprinsul articolului
Evită să mai consumi aceste ALIMENTE la micul dejun! Este mai nociv decât se credea
Nutriția corectă este relativă, aceasta deținând un rol major în prevenție și echilibru. Iar când vine vorba de controlul greutății, de sănătatea inimii și chiar de sănătatea pielii și a părului, nutrienții din corp sunt esențiali. Deci, alimentația echilibrată este crucială în sănătatea noastră.
Fructele, legumele, proteinele, lactatele, slab calorice, zahăr sau sare va oferi organismului toti nutrienții de care are mare nevoie.
Atunci când vine vorba de o alimentație sănătoasă, moderația este cuvântul- cheie Asta înseamnă nu numai să mănâncă, alimente sănătoase, ci și să renunțăm la anumite produse care pot pune corpul în pericol.
Există un aliment bogat în carbohidrați, consumat mai ales la micul dejun, care este considerat nociv pentru sănătate, potrivit SheFinds, care a consultat specialiști în nutriție.
Pentru majoritatea oamenilor, un mic dejun bogat și hrănitor se reduce la un bol cu cereale și lapte. Dar cerealele sunt bogate în carbohidrați, în zahăr și foarte procesat și de aceea experții avertizează că ar trebui să nu ne facem un obicei din a le mânca dacă ținem la sănătate.
Aliment ce conțin foarte puține fibre sau proteine
Cerealele foarte procesate, cum ar fi fulgii de porumb, ar trebui eliminați din alimentație, mai ales dacă doriți să reduceți carbohidrații și zahărul. Acest aliment preferat de mulți la micul dejun are o valoare nutritivă foarte scăzută. Cerealele conțin de obicei foarte puține fibre sau proteine.
”Corpul trebuie să lucreze puțin pentru a digera și a absorbi aceste tipuri de alimente”, spune dieteticianul Dana Hunnes, adăugând că acest lucru poate fi rău pentru metabolism.
Nu doar că cerealele nu au valoare nutritivă, dar conțin și mult mai mult zahăr decât are nevoie organismul, ceea ce este cel mai prost mod de a începe ziua. Consumul regulat de cereale cu zahăr poate duce la probleme precum inflamație, creștere în greutate și multe altele.
„Cerealele sunt cele mai bogate în zahăr”, avertizează ea. „Chiar și cerealele care se presupune că au conținut „scăzut de zahăr” sunt de fapt pline de îndulcitori adăugați”, explică medicul.
Acest lucru poate duce la o creștere a zahărului din sânge și a nivelurilor de insulină.
„Când începi ziua cu ceva bogat în zahăr/îndulcitor, este mult mai probabil să ai poftă de zahăr sau alte alimente dulci pe toată durata zilei”, explică ea.
Hunnes recomandă ca micul dejun să fie alcătuit din fulgi de ovăz combinați cu fructe de pădure, semințe de chia și nuci.
„Astfel, organismul va primi fibre sănătoase, omega-3 și proteine din diferitele semințe”, explică ea.
Potrivit unui studiu realizat acum câțiva ani de Channel 4, din Marea Britanie, fulgii de porumb de la o anumită firmă conțineau 11,1 g de zahar la un bol cu 30 g de cereale, adică echivalentul a 3 lingurițe de zahăr. În același timp, o gogoașă, despre care toată lumea stie că este mai putin sănătoasă, conținea doar 8,6 g de zahăr.
Același studiu, citat de DailyMail, arăta că în cazul a cel puțin 7 dintre cele mai populare tipuri de cereale a fost depistată o cantitate prea mare de zahăr, chiar mai mare decât cea din gogoși.
Cercetătorii avertizează că eticheta diferitelor mărci de cereale poate fi înșelătoare, iar zahărul poate fi ascuns sub diverse forme, precum zaharoza, obținută prin diferite tehnici de prelucrare a zahărului, glucoza, siropul de glucoză, melasa, diferite fructe uscate, miere, sirop de fructoza, aromă de ciocolată.
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…