Din cuprinsul articolului
EVITĂ aceste legume și fructe în perioada următoare. Ce poți consuma în Postul Crăciunului, astfel încât să ai o dietă echilibrată ce nu îți va pune sănătatea în pericol.
Postul Crăciunului a început de astăzi și ține timp de 40 de zile, perioadă în care cu toții suntem tentați să consumăm și alimente nu tocmai sănătoase.
De pildă, anumite legume trebuie evitate în această perioadă, riscurile fiind destul de grave.
Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, a spus, într-un interviu pentru DC News, care sunt legumele de care ar fi mai bine să ne ferim.
Potrivit expertului în nutriție, trebuie să alegem legumele și fructele de sezon în detrimentul celor din extrasezon.
De exemplu, iarna ar trebui să creștem consumul de rădăcinoase care sunt legume mai consistente care ne dau energie, sațietate și ne ajută să suportăm mai ușor frigul.
„Ceea ce eu spun mereu clientelor mele de la yummdiet.com este că pentru o alimentație care să nu pună probleme nici sănătății, nici siluetei avem nevoie în fiecare zi de 300 de grame de fructe
diferite, 700 de grame de legume variate, de 60 de grame de cereale integrale sau 240 de grame de cartof, de 300 de grame de iaurt și ouă, precum și de 270 de grame de pește, carne sau lactate, precum și de 20 de grame de nuci.
În ceea ce privește tipul de legume pe care îl consumăm recomandarea mea este să optăm pe cât posibil pe variantele locale de sezon pe care le avem la îndemână.
De exemplu, iarna ar trebui să creștem consumul de rădăcinoase care sunt legume mai consistente care ne dau energie, sațietate și ne ajută să suportăm mai ușor frigul”.
Pentru a ne pregăti organismul să revină la o alimentație cu produse de origine animală, expertul recomandă ca în perioada postului să consumăm multe legume cu un nivel ridicat de fibre și să nu facem abuz de produse de origine animală în prima zi de Crăciun, pentru a nu destabiliza digestia.
Cori Grămescu mai spune că în această perioadă este indicat să facem mişcare, pe cât posibil după un program regulat şi constant, şi să încercăm, acolo unde se poate, să petrecem timp și în aer liber, pentru a întări sistemul imunitar, potrivit DC News.
De pildă, o variantă simplă de meniu este o salată de rădăcinoase (țelină, albitură, morcovi) și câteva măsline. Putem face un dressing din ulei de măsline, puțin muștar, sare și piper. Va fi absolut delicioasă.
De asemenea, se mai poate prepara o mâncare de praz cu mămăliguță iar ca variantă de mic dejun, se poate alege o combinație de fulgi de ovăz și prune uscate hidratate de cu seară în apă.
Dar pe lângă acestea, mai sunt o grămadă de alte variante sănătoase și ușor de preparat, cum ar fi supele creme, tocănițele etc.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…