Sari la conținut

Evită ACESTE alimente la micul dejun! Pot crește glicemia și tensiunea arterială

pancreas
Sursa foto: playtech.ro

Evită ACESTE alimente la micul dejun! Fiind considerată cea mai importantă masă a zilei, micul dejun este extrem de important. Tipul de alimente pe care le consumi dimineața decide cum vor fi energia și sănătatea ta generală pentru restul zilei.

Consumul de alimente greșite poate crește nivelul zahărului din sânge, poate duce la o criză energetică, vă poate face să vă simțiți somnoros vă crește tensiunea arterială.

Un studiu arată, de exemplu, că femeile care mănâncă alimente dulci dimineața au tendința să scape mai greu de grăsimea în exces, în comparație cu cele care evită preparatele cu acest gust.

Evită ACESTE alimente la micul dejun! Pot crește glicemia și tensiunea arterială

Așa că, este indicat să te ferești de anumite alimente la micul dejun, precum cele prezentate mai jos.

Cereale cu zahăr: Nu mâncați multe alimente dulci dimineața decât dacă medicul dumneavoastră v-a recomandat acest lucru. Zahărul te va ajuta sa te simti plin de energie doar pentru o perioada scurta de timp, după care te vei simți foarte obosit. În plus, zahărul poate duce la o creștere a glicemiei.

Gogoși sau produse de patiserie: Alimentele precum gogoșile și produsele de patiserie sunt bogate în zahăr, grăsimi rafinate, făină rafinată și arome artificiale. Deși sunt gustoase, nu conțin niciun nutrient și este ultimul lucru pe care ar trebui să-l mănânci dimineața.

Cârnați sau bacon: Sunt bogate în proteine, dar sunt, de asemenea, foarte procesate și bogate în sodiu și grăsimi saturate.

Clătite și sirop: Clatitele sunt facute din faina rafinata, zahar si sirop. Toate cele trei ingrediente nu sunt potrivite pentru micul dejun. Practic sunt doar carbohidrați și zahăr. Dacă nu aveți alte opțiuni, încercați să o faceți mai sănătoasă adăugând fructe, nuci și salată pentru a fi alături.

Baton de proteine: Batoanele proteice ambalate sunt cunoscute ca fiind sănătoase, fiind o gustare bună de consumat între mese, dar nu este hrana ideala pentru micul dejun. În primul rând, batoanele ambalate pot fi procesate și pot conține zahăr artificial și nu putem fi niciodată siguri de componentele sale de sănătate.

Sandviș gras: Sandvișurile care sunt unse cu mult unt, brânză, maioneză nu sunt bune la micul dejun. Sunt încărcate cu carbohidrați, uleiuri grase și făină rafinată.

Gustări rapide

Daca nu ai timp să îți pregătești un mic dejun sănătos, este indicat să ai la îndemână gustări rapide, ușor de consumat pe drum:

  • ouă fierte tari,
  • nuci,
  • fructe proaspete,
  • batoane de cereale integrale cu miere.
Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel