Din cuprinsul articolului
Povestea lui Adam și a Evei din Geneza este una dintre cele mai cunoscute povestiri din Biblie. Ea spune povestea creării omului și a căderii sale ulterioare din grație pentru neascultarea de Dumnezeu.
Un element central al acestei povestiri este crearea Evei dintr-o coastă a lui Adam. Cu toate acestea, în ultimii ani, unii cercetători au pus la îndoială această traducere.
Ei susțin că cuvântul ebraic folosit în textul original, „tsela”, ar putea avea un alt sens.
Geneza, care înseamnă „origine”, este prima carte a Bibliei. Această relatare cuprinde zorii cosmosului, formarea planetei și narațiunea lui Adam și a Evei, precum și cronica patriarhilor Avraam, Isaac și Iacov.
În capitolul II, versetele 21 și 22, scripturile explică cum a fost creată Eva din coastele lui Adam:
„Atunci Domnul Dumnezeu l-a făcut pe om să cadă într-un somn adânc și, în timp ce dormea, i-a scos una dintre coaste și i-a închis rana. Din coasta pe care o luase de la bărbat, Domnul Dumnezeu a făcut o femeie și i-a prezentat-o bărbatului”.
Lingvistul Ziony Zevit, expert în literatură creștină, a afirmat că textul sfânt are erori în traducere. Concret, el propune că osul folosit ca fragment nu era coasta lui Adam.
Într-un articol publicat de Societatea de Arheologie Biblică în 2001, profesorul Universității Evreiești Americane a susținut că terminația folosită în Biblie ar putea fi de fapt un baston, ceea ce ar explica de ce oamenii nu au unul.
De asemenea, el a susținut că cuvântul apare de peste 40 de ori, dar numai în acel verset a fost adaptat ca „coastă”, ceea ce a ridicat suspiciuni.
Există mai multe părți ale corpului care ar putea îndeplini caracteristicile descrise în Biblie, cum ar fi mâinile sau picioarele. Cu toate acestea, Ziony Zevit crede că cea mai viabilă opțiune ar fi toiagul, adică osul din penisul multor mamifere placentare.
Masculii, spre deosebire de alte animale, nu au un os în membrul lor. Și acesta este motivul pentru care expertul crede că aceasta ar fi interpretarea corectă.
Aproximativ 700.000 de pensii din sistemul public vor fi înghețate la 1 ianuarie. Este vorba despre…
Sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil este celebrată pe 8 noiembrie, fiind ultima sărbătoare cu…
Vedeta Pro TV Adriana Stere a fost diagnosticată, recent, cu febra Q, după ce ar…
Cele mai recente prognoze meteo realizate de site-ul de meteorologie AccuWeather prezintă estimările pentru sezonul…
Din 1913, oamenii depozitează alimentele în frigider pentru ca acestea să reziste mai mult timp.…
În noaptea sărbătorii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, tradiția populară sugerează că așezarea unor obiecte…