Din cuprinsul articolului
Europenii au început să goloească rafturile magazinelor speriați de foamete. O posibilă criză alimentară i-a determinat pe oameni să goloească rafturile magazinelor pentru a-și lua provizii.
Supermarketurile mari limitează cantitatea de zahăr la achiziții „de dimensiunea de vânzare cu amănuntul”, deoarece furnizorii ajung din urmă cu vânzările de cumpărături în vrac.
Magazinele cu reduceri din Polonia, cum ar fi Netto și Lidl, limitează numărul de pungi cu zahăr pe care clienții le pot cumpăra din magazine pentru a menține proviziile. Cu toate acestea, analiştii asigură că nu există motive de anxietate că nu va fi suficient zahăr, dar preţurile globale sunt în creştere.
„Aldi, Biedronka, Lidl, Netto și Stokrotka. Un client a fost limitat la 5 kg de zahăr. În celelalte trei, limita este de 10 kg”, scrie site-ul de sud-vest polonez wrocław.pl.
Polonezii sunt campioni mondiali producători de conserve. Un sondaj realizat de Kantar în 2021 a constatat că aproximativ 51 la sută dintre gospodării își petrec serile de vară pregătind delicatese care să reziste până în iarnă.
În Franța se evidențiază o adevărată criză a muștarului de câteva săptămâni. Oamenii au cumpărat haotic și în cantități foarte mari, iar acum rafturile magazinelor sunt goale.
Un produs de bază de pe rafturile magazinelor alimentare și din frigiderele din Franța este insuficient.
„Este destul de rău. Rafturile sunt destul de goale”, a declarat Luc Vandermaesen pentru The Homestretch de la CBC.
Vandermaesen – directorul general al Reine de Dijon, un producător de muștar cu sediul în Franța – vorbește despre deficitul global de muștar de Dijon.
„Găsim niște produse pe ici pe colo, dar este foarte rar să ajungem să vedem rafturi pline. Când vedem niște muștar, se limitează în mare parte la unul sau două tipuri sau borcane, iar restul [rafturile] sunt complet goale”.
Canada este al doilea mare producător de semințe de muștar, imediat după Nepal și deține 57% din piața globală de export.
„Fiecare francez cumpără aproximativ un kilogram de muștar pe an”, a spus Vandermaesen.
„Oamenii sunt foarte obișnuiți să aibă muștar în frigider, iar când lipsește nu știu ce să se facă fără el. Este destul de util pentru o mulțime de scopuri, pentru a face o vinegretă, o maioneză, un sos, un dressing, și doar pe marginea unei farfurii pentru carne și uneori legume.”
El a spus că acest tip de penurie nu s-a întâmplat de 50 până la 60 de ani.
Cetățenii din Germania sunt speriați de faptul că au scăzut livrările de gaze din Rusia. Astfel, ei s-au orientat și au început să își facă rezerve de lemne în gospodării, ceea ce a dus la penurie și la o creștere foarte mare a prețului lemnelor.
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…