Sari la conținut

Europenii au început să golească rafturile magazinelor speriați de foamete. A început raționalizarea mâncării!

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Europenii au început să goloească rafturile magazinelor speriați de foamete. O posibilă criză alimentară i-a determinat pe oameni să goloească rafturile magazinelor pentru a-și lua provizii.

Supermarketurile mari limitează cantitatea de zahăr la achiziții „de dimensiunea de vânzare cu amănuntul”, deoarece furnizorii ajung din urmă cu vânzările de cumpărături în vrac.

Magazinele cu reduceri din Polonia, cum ar fi Netto și Lidl, limitează numărul de pungi cu zahăr pe care clienții le pot cumpăra din magazine pentru a menține proviziile. Cu toate acestea, analiştii asigură că nu există motive de anxietate că nu va fi suficient zahăr, dar preţurile globale sunt în creştere.

ficatul

„Aldi, Biedronka, Lidl, Netto și Stokrotka. Un client a fost limitat la 5 kg de zahăr. În celelalte trei, limita este de 10 kg”, scrie site-ul de sud-vest polonez wrocław.pl.

Polonezii sunt campioni mondiali producători de conserve. Un sondaj realizat de Kantar în 2021 a constatat că aproximativ 51 la sută dintre gospodării își petrec serile de vară pregătind delicatese care să reziste până în iarnă.

Criza de muștar în Franța

În Franța se evidențiază o adevărată criză a muștarului de câteva săptămâni. Oamenii au cumpărat haotic și în cantități foarte mari, iar acum rafturile magazinelor sunt goale.

Un produs de bază de pe rafturile magazinelor alimentare și din frigiderele din Franța este insuficient.

„Este destul de rău. Rafturile sunt destul de goale”, a declarat Luc Vandermaesen pentru The Homestretch de la CBC.

Vandermaesen – directorul general al Reine de Dijon, un producător de muștar cu sediul în Franța – vorbește despre deficitul global de muștar de Dijon.

„Găsim niște produse pe ici pe colo, dar este foarte rar să ajungem să vedem rafturi pline. Când vedem niște muștar, se limitează în mare parte la unul sau două tipuri sau borcane, iar restul [rafturile] sunt complet goale”.

Canada este al doilea mare producător de semințe de muștar, imediat după Nepal și deține 57% din piața globală de export.

„Fiecare francez cumpără aproximativ un kilogram de muștar pe an”, a spus Vandermaesen.

„Oamenii sunt foarte obișnuiți să aibă muștar în frigider, iar când lipsește nu știu ce să se facă fără el. Este destul de util pentru o mulțime de scopuri, pentru a face o vinegretă, o maioneză, un sos, un dressing, și doar pe marginea unei farfurii pentru carne și uneori legume.”

El a spus că acest tip de penurie nu s-a întâmplat de 50 până la 60 de ani.

Criza de lemne în Germania

Cetățenii din Germania sunt speriați de faptul că au scăzut livrările de gaze din Rusia. Astfel, ei s-au orientat și au început să își facă rezerve de lemne în gospodării, ceea ce a dus la penurie și la o creștere foarte mare a prețului lemnelor.

Tănasă Sabina

Sabina Tanasa, este redactor la www.doctorulzilei.ro din anul 2020, a fost colaborator la despreSpa.ro, owner and founder la MobileWish.ro și la Ulei Cocos Romania - VivaCoco. Este licentiata a Universitatea „Alexandru Ioan Cuza" din Iași si ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel