Din cuprinsul articolului
Europa lovită de „cea mai mare FOAMETE de după al doilea Război Mondial”? Cum se pregătește România pentru CRIZA ALIMENTARĂ.
Svenja Schulze, ministrul Cooperării Economice și Dezvoltării din Germania, a tras un puternic semnal de alarmă, după ce a afirmat cu subiect și predicat că urmează „cea mai mare foamete de la al Doilea Război Mondial”, din cauza războiului din Ucraina.
Declarația a fost făcută de ministrul german într-un interviu pentru Bild.
„Mesajul este că am putea fi amenințați de cea mai mare foamete de după al Doilea Război Mondial și de milioane de victime”, a spus Schulze. Potrivit acesteia, prețurile alimentelor la nivel mondial au crescut cu o treime și sunt acum la niveluri record.
Ministrul Dezvoltării din Germania a mai menționat că, conform Programului Alimentar Mondial, 300 de milioane de oameni din lume suferă de foame, iar aceste estimări sunt ajustate în sens crescător.
„Situația este extrem de dramatică. Din cauza coronavirusului, a secetelor extreme și acum a războiului, prețurile alimentelor la nivel mondial au crescut cu o treime și sunt la niveluri record. Programul Alimentar Mondial presupune în prezent că peste 300 de milioane de oameni suferă de foamete acută, iar specialiştii trebuie să-și corecteze constant previziunile în sens crescător.
Mesajul amar este că am putea să ne confruntăm cu cea mai mare foamete de la al Doilea Război Mondial, cu milioane de morți”, este declaraţia făcută de demnitarul german, pentru Bild.
Întrebată dacă este în regulă să procesăm cerealele în combustibil verde atunci când oamenii mor de foame în altă parte a lumii, ministrul Svenja Schulze a răspuns:
„Nu! Nimeni nu vrea să fie responsabil pentru creșterea foametei în lume atunci când îşi umple rezervorul. Trebuie să încetăm să mai punem alimente în rezervor – fie că este grâu, ulei de palmier, rapiță sau porumb. 4,4% din combustibil sunt alimente și furaje. Acest lucru ar trebui redus la zero – nu numai în Germania, ci pe cât posibil la nivel internațional.
În Germania, turnăm 2,7 miliarde de litri de combustibil din uleiuri vegetale în rezervoarele mașinilor, în fiecare an. Aceasta este aproape jumătate din recolta de ulei de floarea soarelui a Ucrainei”.
Pe de altă parte, Ucraina nu mai poate livra alimente către alte state din cauza faptului că porturile sale și ale vecinilor sunt blocate.
Potrivit The Guardian, președintele Volodimir Zelenski acuză forțele ruse că au blocat porturile și exportul a 22 de milioane de tone de alimente.
„Va fi o criză în lume. A doua criză după cea energetică, care a fost provocată de Rusia. Acum va crea o criză alimentară dacă nu deblocăm rutele pentru Ucraina, nu ajutăm ţările din Africa, Europa, Asia, care au nevoie de aceste produse alimentare”, a afirmat Zelenski.
Guvernul României se pregătește pentru o penurie alimentară și le cere comercianților să trimită stocurile deținute.
Potrivit national.ro, de la nivelul Guvernului se precizează faptul că este așteptată o criză alimentară la nivelul Europei și din acest motiv trebuie cunoscute stocurile, pentru a putea acționa rapid și a suplimenta numărul produselor, acolo unde este posibil.
Principalele categorii de produse unde ar putea lovi o penurie alimentară:
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…