Din cuprinsul articolului
Ești obosit tot timpul? Poate fi primul semn al unui ucigaș tăcut.
O constantă stare de oboseală care te învăluie și nu te mai părăsește orice ai face este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care oamenii fac rezervări pentru a-și vedea medicul de familie.
De cele mai multe ori, motivele sunt evidente și poți remedia senzația dormind mai mult sau schimbându-ți stilul de viață, cum ar fi modificarea unor părți ale vieții, de la muncă la familie, care ar putea fi deosebit de obositoare.
Cu toate acestea, serviciul de sănătate avertizează că a fi obosit tot timpul poate fi și unul dintre primele semne ale unui ucigaș tăcut.
Diabetul de tip 2 este o afecțiune comună, care face ca nivelul zahărului din sânge să devină prea mare. În timp ce diabetul de tip 1 este locul în care organismul nu poate produce deloc hormonul insulină, tipul 2 este locul în care pancreasul nu poate produce suficientă insulină sau insulina pe care o produce nu funcționează corespunzător pentru a descompune glucoza în sânge.
Tipul 2 este cunoscut ca un ucigaș tăcut, deoarece milioane de oameni trăiesc cu această afecțiune, dar nu o cunosc. Și poate rămâne nedetectat la mulți oameni, deoarece simptomele nu vă fac întotdeauna să vă simțiți rău.
NHS afirmă că unul dintre principalele semne ale bolii este senzația de oboseală. Experții de la Bass Medical Group au explicat că acest lucru se datorează parțial faptului că nivelurile de zahăr din sânge sunt întotdeauna ridicate atunci când aveți afecțiune – zahărul având dificultăți în pătrunderea în organism.
„Acest lucru face ca celulele să funcționeze cu mai puțină eficiență, deoarece nu au cantitatea adecvată de energie. Din acest motiv, o persoană cu diabet zaharat de tip 2 se poate simți obosită tot timpul”, au explicat ei.
Un alt efect secundar potențial al afecțiunii este glicemia scăzută, cunoscută și sub numele de hipoglicemie. Acest lucru poate provoca, de asemenea, oboseală, deoarece pacientul nu primește energia de care are nevoie.
Potrivit unui studiu, ratele diabetului de tip 2 la adulții tineri au crescut din 1990 până în 2019. Experții au spus că în 1990 rata adulților tineri (cei sub 30 de ani) diagnosticați era de aproximativ 117 la 100.000 de locuitori. În 2019, aceasta a crescut cu 56,4% la 183, au descoperit experții.
Celelalte semne principale ale diabetului includ:
Specialiștii recomandă să vă consultați medicul de familie dacă aveți oricare dintre simptomele diabetului de tip 2. Pentru a obține un diagnostic, va trebui să faceți un test de sânge care poate fi efectuat de obicei la centrul local de sănătate sau la cabinetul de medicină generală.
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…