Sari la conținut

Ești mereu furios, supărat, stresat? Calmează-ți nervii cu aceste sfaturi recomandate de experți

furia
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Furia te îmbolnăvește, la propriu

Ești mereu furios, supărat, stresat? Calmează-ți nervii cu aceste sfaturi recomandate de experți

Stresul a devenit din ce în ce mai obișnuit în zilele noastre – și în timp ce unii oameni îi fac față încercând să mediteze, sunt alții care se scapă de stres prin exprimarea furiei și a nemulțumirii.

În timp ce episoadele ocazionale de furie sunt normale, capitolele agresive și frecvente ar putea fi o cauză serioasă de îngrijorare.

Episoadele de furie frecvente pot fi dăunătoare sănătății, deoarece stresează nervii, inima și arterele și pot crește și tensiunea arterială.

Ești mereu furios, supărat, stresat?

Dar, înainte de a arunca nemulțumirea pe altcineva, încercați aceste sfaturi recomandate de experți pentru a calma nervii.

1. Încercați să evitați impulsurile: Când apare un episod de furie, încercați să nu-l vărsați pe cineva. Alternativ, încercați să evitați impulsurile și persoana care declanșează senzațiile.

2. Creați limite: Când vă simțiți supărat sau furios, încercați să vă limitați la o cameră sau o baie sau un spațiu închis pentru a crea o limită. Vă poate ajuta să vă împiedicați să provocați orice daune în exterior.

Calmează-ți nervii cu aceste sfaturi recomandate de experți

3. Încercați să loviți o pernă sau pe o jucărie moale: În loc să vă exprimați furia asupra unei persoane, încercați să o descărcați pe o pernă. Acest lucru vă poate ajuta să preveniți să răniți pe altcineva sau pe dumneavoastră.

4. Meditați: Este normal să nu vă ardă de meditație atunci când apare un episod de furie, dar trebuie să încercaâi. În loc să lasați sentimentul de furie să preia controlul, încearcați să meditați și să ieșiți din el.

5. Sport: Antrenamentele sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a face față problemelor de furie. Când sințiți că vă cuprinde furia, în loc să lăsați emoțiile negative să preia controlul, încearcați să folosiți senzațiile în beneficiul vostru, transpirâns la sală și arzând câteva calorii.

6. Mâncați alimentele voastre preferate: Nu se întâmplă nimic dacă mâncați alimentele preferate din când în când. Mâncați în cantități mici desertul sau o mâncare de tip junk food, nu promovând modele de alimentație emoționale, dar uneori mâncarea alimentelor preferate ar putea fi cheia pentru gestionarea furiei.

7. Respirație profundă: Respirația profundă este una dintre cele mai bune modalități de a calma nervii. De multe ori, când vă simțiți supărat, părinții și bătrânii recomandă respirația grea și concentrarea asupra ei pentru a ține furia la distanță.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel