Dacă ești gurmand să știi că tuturor ni se întâmplă să poftim alimente pe care nu ar trebui să le consumăm – majoritatea – zahăr, făină albă, ciocolată, cafea, alcool. Dacă ai renunțat la acestea, primele zile din detoxifiere sunt groznice – dureri de cap, amețeli, pofte intense, anxietate și stare de nervozitate. Iată ce să mânânci ca să îți potolești poftele.
Conform Anemarie Colbin, fondatorul Institutului Gurmanzilor, „ceea ce se întâmplă când consumăm zahăr alb este că organismul folosește rezervele proprii de vitamina B, calciu, fosfor, potasiu pentru a metaboliza zahărul și apoi trimite semnale către creier ca să se producă înlocuirea cu alte substanțe nutritive”
Ea a realizat un tabel, pe care să îl avem la îndemână când poftele lovesc
zahăr (bomboane, produse din patiserie, înghețată) -> mânâcă mai multe alimente : semințe de ovăz, fructe -> evită (zahărul, sarea, carnea, produsele lactate) -> Substituie cu (banane înghețate, deserturi îndulcite cu sirop de agave, sirop de orez)
Alcool -> carbohidrați complecși (fructe, legume, salate) -> carnea, grăsimile, sarea, proteinele animale -> bere non-alcoolică, fructe
Cafea -> legume și salate -> carne, zahăr, făină, sare -> cafea decofeinizată
Produse lactate -> salată, pește, fasole -> produse de la cuptor, zahăr -> tofu
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…
Ajunsă la cea de-a doua ediție, Gala Capital Performers în Sănătate reprezintă un eveniment la…
Pluto a intrat în Capricorn pe 1 septembrie și va rămâne acolo până pe 19…
Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…