Din cuprinsul articolului
Există o serie de modalități prin care strugurii vă pot îmbunătăți starea generală de sănătate, precum și informații care vă vor alunga orice temeri pe care le puteți avea cu privire la modul în care poate fi afectată glicemia.
Medicii spun că este o concepție greșită că strugurii au prea mult zahăr și că persoanele cu diabet ar trebui să îi evite. Iată de ce!
În funcție de mărimea porției, alimentele care conțin carbohidrați sunt susceptibile de a provoca o creștere a glicemiei, ceea ce reprezintă un răspuns perfect normal la digerarea alimentelor dense în nutrienți. Fructele – inclusiv strugurii – pot și ar trebui să facă parte dintr-un plan de alimentație sănătoasă și prietenoasă cu diabetul.
Dar, atenţie! Spre deosebire de alte fructe bogate în fibre, cum ar fi fructele de pădure, strugurii vor crește glicemia, mai ales dacă sunt consumați pe stomacul gol sau fără alte alimente care conțin proteine sau grăsimi.
Potrivit USDA Nutrient Database, 3/4 de cană de struguri roșii sau verzi (sau aproximativ 126 de grame) furnizează:
O porție de struguri conține aproximativ 23 de grame de carbohidrați și aproximativ 1 gram de fibre. În plus, aceștia furnizează aproximativ 5% din necesarul zilnic de potasiu, un electrolit important pentru reglarea tensiunii arteriale și controlul mușchilor.
Strugurii sunt o mare putere când vine vorba de varietatea largă de antioxidanți și compuși care luptă împotriva radicalilor liberi pe care îi conțin.
Fiecare parte – de la piele la carne la semințe – este copt cu fitonutrienți, inclusiv polifenoli precum acizii fenolici, stilbenele și flavonoidele. Acești antioxidanți protejează creierul, inima și ficatul de toxinele dăunătoare și reduc riscul apariției diferitelor tipuri de cancer, inclusiv cancerul de sân și de piele.
Asociația Americană a Inimii remarcă faptul că, cu cât mâncați mai mult potasiu, cu atât mai mult sodiu pierdeți prin urină, ceea ce poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale.
În plus, strugurii sunt o sursă bună de vitamina K, o vitamină solubilă în grăsimi importantă pentru coagularea sângelui și sănătatea oaselor, potrivit experților.
Consumul de struguri poate ajuta în tratamentul migrenelor, oboselii cronice sau întărirea imunității, datorită antioxidanţilor (resveratrol) pe care îi conţin din belşug.
Strugurii conțin carbohidrați, aproximativ 23 de grame per porție de 3/4 de cană. Carbohidrații sunt digerați și descompuși în glucoză, care este principala sursă de energie a organismului. Atunci când glucoza intră în sânge, pancreasul produce insulină, deoarece una dintre sarcinile sale este de a permite glucozei să intre în celule pentru a fi folosită ca sursă de energie.
La persoanele cu diabet, acest proces este afectat deoarece organismul lor fie nu produce suficientă insulină, fie insulina pe care o produce nu poate fi utilizată eficient, fie o combinație a celor două. Prin urmare, înțelegerea modului în care se identifică, se numără și se modifică aportul de carbohidrați este o parte importantă a planificării meselor prietenoase cu dieta și a gestionării glicemiei.
Deoarece strugurii conțin zahăr natural, ei pot satisface și un dinte de dulce. Savurarea acestui tip de „bomboană a naturii” poate ajuta la evitarea poftei de alte surse de zahăr cu acțiune mai rapidă, cum ar fi cea care se găsește în guma de mestecat sau acadele.
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…
Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…
Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Vestea că un mare actor american are cancer a…