Sarea de mare este produsă prin evaporarea apei din oceane sau mări, în timp ce sarea de masă este extrasă din mină. Proveniența influențează concentrația anumitor minerale dar nu și cantitatea de sodiu pe care o conțiene.
Diferența între cele două o face modul de procesare.
Sarea de masă trece printr-o multime de procese de prelucrare menite să îndepărteze impuritățile și își pierde nutrienții. În schimb, conţine câteva chimicale, menite să îi dea culoarea albă şi să împiedice formarea de bulgări.
Sarea de masă, are de obicei adăugat iod , un nutrient esențial pentru menținerea tiroidei sănătoase. Însă, adăugarea iodului poate deveni o problemă. Dacă ai o dietă echilibrată, probabil că primești o cantitate suficientă de iod, iar excesul poate duce la amețeală, dureri de cap și dereglări hormonale.
În schimb, conţine câteva chimicale, menite să îi dea culoarea albă şi să împiedice formarea de bulgări.
Sarea de mare, însă este obținută prin evaporarea apei. O cantitate de apă se pune într-un vas, iar când se evaporă, rămâne pe fund sarea în stare solidă. Procesarea nu este foarte complexă, aşa că rămân şi alte minerale. Exact aceste minerale dau gustul şi culoarea, care pot să difere mult, în funcţie de apa folosită. De exemplu, sarea de mare poate să fie rozalie, gri sau neagră, în funcţie de combinaţia de minerale pe care o conţine. Bucătarii pricepuţi spun că aceste minerale dau şi un gust deosebit, care nu numai că săreaza mâncarea, dar ii conferă şi o aromă specială.
Fie că este este extrasă din mină sau obținută prin evaporarea apei, cea mai bună opțiune în ceea ce privește sănătate și gustul este întotdeauna sarea nerafinată.
Aș că atunci când sunteți în magazin citiți foarte bine pe cutia de sare. În cazul în care singurul lucru pe care îl conține este clorura de sodiu. Dar din moment ce pe etichetă nu sunt întotdeauna trecute toate ingredientele, uită-te la culoare: „Sare nerafinată nu are o culoare albă pură ci tinde să fie roz sau gri, „, spune expertul Pamela Peeke, nutriționist la Elements Behavioral Health.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…