Din cuprinsul articolului
Este dăunător consumul apei în timpul mesei? Apa este vitală pentru buna funcționare a corpului uman, deoarece este implicată în numeroase procese precum reglarea temperaturii corpului, transportul substanțelor nutritive și a oxigenului către celule, eliminarea deșeurilor metabolice și menținerea hidratării pielii.
Este recomandat să consumăm aproximativ 2 litri de apă pe zi, însă cele mai bune momente pentru a o face este ceva care poate provoca îndoieli.
Contribuția consumului de apă la sănătate este fără îndoială. Nu degeaba corpul uman este în proportie de aproximativ 75% apa, așa ca hidratarea corespunzatoare duce in mod necesar la bunastarea organismului, pe lângă beneficiile specifice în ceea ce privește reglarea temperaturii corpului, nutrienții, formarea salivei și oxigenarea. Când vine vorba de digerarea corectă a alimentelor, este, de asemenea, cheie. Totuși, aproape toată lumea de acasă a auzit că nu este bine să bei apă în timpul mesei și că această acțiune ar trebui făcută de preferință înainte de masă, sau mult timp după masă.
Modul în care apa afectează slăbirea sucurilor gastrice pare să fie preocuparea tuturor acelor voci împotriva consumului ei cu alimente. De asemenea, capacitatea sa de a crește senzația de gol sau umflare a abdomenului cu alimente bogate în carbohidrați, în cazul unui fel de mâncare la fel de pirinean precum migas al pastor . Cu toate acestea, există studii solide care spun exact contrariul.
Gastroenterolog și profesor universitar Michael Picco, cu sediul în Florida (Statele Unite), se află la prestigioasa Clinică Mayo din 1999, spune că se poate consuma apă în timpul meselor: moderat, desigur. „Nu există dovezi că apa diluează sau slăbește sucurile gastrice și nici că interferează cu digestia. De fapt, consumul de apă în timpul sau după mâncare ajută procesul digestiv”, subliniază el.
„Apa este vitală pentru o sănătate bună: vă ajută corpul să absoarbă nutrienții. În plus, face scaunele mai moi, ceea ce ajută la prevenirea constipației . Este mai bine să-l alegi, în loc să mănânci cu băuturi dulci”, explică acest medic, care subliniază că deshidratarea este cu adevărat periculoasă pentru ca organele care depind de elementul lichid să funcționeze corect, inclusiv cele legate de procesul gastric. Picco s-a remarcat și în cercetările asupra afecțiunilor legate de intestin, precum colita ulceroasă sau temuta Boală Crohn.
Ministerului Sănătății recomandă între un litru și jumătate și doi litri de apă pe parcursul zilei, putând să o beți în timpul meselor sau în afara acestora, indiferent.
De asemenea, se precizează că setea care apare în timpul meselor trebuie potolită, atât pentru hidratarea noastră corespunzătoare, cât și pentru a ne ajuta să percepem mai bine aromele alimentelor pe care le consumăm. În plus, el explică că apa nu are calorii, deși „este considerată sațioasă pentru că oferă o senzație de plenitudine”.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…