Categories: Stil de viaţă

Este considerată un adevărat antibiotic natural. Are un gust bun și dă savoare mâncărurilor

Este considerată un adevărat antibiotic natural datorită proprieților sale de a lupta cu safilococii,  are un gust bun și dă savoare mâncărurilor.

Știm, poate, de la bunici, că este eficientă când suntem răciți, având, printre altele, un efect calmant asupra tusei.

Chiar dacă, de cele mai multe ori, te face să plângi, ceapa este o legumă extraordinară nu doar pentru că nu îngrașă, având doar 44 de calorii, ci și pentru că ajută, datorită fibrelor pe care le conține, la un mai bun tranzit intestinal și la scăderea colesterolului și deci a riscului unor afecțiuni ale inimii.

Ceapa luptă, de asemenea, împotriva constipației și balonării și previne infecțiile de la nivelul tractului urinar.

Este, în același timp, un bun antiinflamator, cu efecte deosebite în afecțiuni precum guta și artrita. Ceapa previne anemia datorită conținutului său de fier și ajută la meținerea imunității, dar și sănătății pielii ca urmare a conținutului de vitamine A, B și C.

Are proprietăţi antiinflamatoare,  antiseptice și luptă inclusiv împotriva E. Coli şi Salmonella.

Este și o sursă de potasiu, cu rol în echilibrul electrolitic al organismului, și ține la distanță mai multe tipuri de cancer. Previne formarea cheagurilor de sânge, astmul, diabetul, ateroscleroza şi infecţiile la nivelul tractului digestiv datorită conținutul de quercitină.

Ceapa este folosită și în tratamentele cosmetice. Astfel, pentru a scăpa de pistrui și cuperoză se pot folosi câteva picături de ceapă într-o mască preparată cu ulei de măsline și cu suc de castraveți.

În anotimpul rece, ceapa poate fi un bun remediu naturist. Se prepară, astfel, un ingredient din suc de ceapă şi miere, în părţi egale, pentru tratarea crăpăturilor pielii şi echilibrarea pH-ului.

Există totuși şi contraindicaţii. Ceapa nu este recomandată celor care suferă de gastrită și celor care au sindrom de colon iritabil ori colită.

Este bine, de asemenea, să se  consume ceapă în mod treptat şi în cantităţi mici, pentru ca organismul să se obişnuiască și pentru a nu îngreuna digestia.

Recent Posts

Horoscop 22 noiembrie. Avertismente pentru Lei și Gemeni: fără călătorii lungi și fără muncă în exces

Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…

26 de minute ago

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

10 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

10 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

11 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

11 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

12 ore ago

Citeste si: