Sari la conținut

Erupțiile cutanate: 7 cauze ale acestei afecțiuni iritante. Plus 5 remedii naturiste

Erupțiile cutanate sunt de obicei zone ale pielii care sunt iritate și umflate. Aceste zone pot fi zone cu mâncărime sau dureroase, în funcție de zonă și de tipul de erupție cutanată.

Aceste erupții cutanate pot fi, de asemenea, rezultatul unei reacții alergice care ar putea apărea din cauza anumitor medicamente, alimente sau ingrediente. Erupțiile pot fi uscate, umede, crăpate și denivelate și pot chiar să își schimbe culoarea.

Oamenii din întreaga lume sunt afectați de un fel de erupții cutanate, deși există tratamente disponibile pentru majoritatea dintre ei, unele dintre acestea ar putea să nu fie tratate și se poate preveni doar reapariția simptomelor.

Ce cauzează erupțiile cutanate. Cauze

Nu există o cauză specifică a erupției cutanate și, uneori, ar putea fi și rezultatul altor afecțiuni și boli. Iată câteva dintre cauzele erupțiilor cutanate.

1. Dermatită de contact: Aceste tipuri de erupții cutanate apar de obicei atunci când pielea intră în contact cu o substanță străină care în cele din urmă dă naștere la erupții cutanate. Acest lucru se poate datora anumitor ingrediente prezente în produsele de îngrijire a pielii sau în alte produse care vin în contact direct cu pielea. Ererupțiile pot fi roșii, mâncărimi și, de asemenea, inflamate.

2. Medicamente: Medicamentele ar putea fi unul dintre cele mai frecvente cauze ale erupțiilor cutanate. Acestea pot duce la reacții alergice care ar putea duce în cele din urmă la erupții cutanate. Anumite medicamente îți pot face pielea fotosensibilă, iar ieșirea în lumina soarelui poate face pielea inflamată și roșie.

3. Mușcături și înțepături: Mușcăturile și înțepăturile de insecte pot fi, de asemenea, o cauză a erupțiilor cutanate. Când o insectă mușcă sau înțeapă, există o reacție în zonă care ar putea provoca în cele din urmă erupții cutanate. Aceste erupții cutanate pot fi dureroase și pot provoca, de asemenea, umflături care ar putea dura ceva timp până să dispară.

4. Eczema: Aceasta este o afecțiune gravă a pielii și se dezvoltă de obicei în anii copilăriei. Simptomele afecțiunii depind de vârsta individului, cu toate acestea, unele dintre cele mai comune simptome sunt pete solzoase și uscate pe piele, erupții cutanate cu mâncărime și piele aspră.

5. Pecingine: Această afecțiune este de obicei cauzată de o ciupercă, iar infecția afectează de obicei stratul superior al pielii și scalpului. Pielea tinde să devină mâncărime cu erupții roșii în formă de inele. Odată cu asta, s-ar putea să observați și că părul din apropierea acestor petice se rupe.

6. Psoriazis: Această afecțiune afectează de obicei genunchii, coatele, trunchiul și scalpul, iar pielea din aceste zone tinde să devină roșie și mâncărime. Psoriazisul poate deveni uneori dureros și vă poate fi dificil să dormiți sau să efectuați orice altă activitate cu concentrare.

7. Varicela: Aceste erupții cutanate sunt de obicei cauzate de un virus, iar pielea tinde să devină roșie și mâncărime. Odată cu asta, există umflături și vezicule care se formează pe tot corpul și vă poate îngreuna efectuarea oricărui tip de activitate. Prin urmare, unui individ care suferă de varicelă i se cere de obicei să se odihnească.

Ar putea exista mai multe alte cauze ale erupțiilor cutanate și cele menționate mai sus nu sunt singurele. Prin urmare, atunci când observați erupții cutanate pe corp, mergeți și consultați un medic, deoarece acesta ar putea diagnostica mai bine afecțiunea și poate oferi îndrumările necesare.

Care sunt remediile casnice pentru erupții cutanate?

1. Aloe vera proaspătă: Aloe vera poate fi folosită în mai multe scopuri și este de asemenea utilă pentru tratarea erupțiilor cutanate. Se știe că aloe vera are proprietăți antiinflamatorii, antimicrobiene, antivirale și antioxidante care ajută la vindecarea erupțiilor cutanate și oferă o ușurare.

2. Ulei de cocos: Acesta este un alt remediu care este utilizat pe scară largă pentru mai multe afecțiuni. Uleiul de cocos are proprietăți hidratante care ajută la erupțiile cutanate și, împreună cu acestea, are și proprietăți antiinflamatorii și antiseptice care ajută la reducerea erupțiilor cutanate.

Comprese reci si calde pentru recuperare medicala | Dr.Max

3. Compresa rece: Aceasta poate fi considerată una dintre cele mai ușoare modalități de a oferi ameliorarea durerii cauzate de erupțiile cutanate. Puteți folosi o compresă rece pe zonele afectate ale pielii și care va ajuta atât cu durerea, cât și cu umflarea. De asemenea, ar putea reduce roșeața și mâncărimea.

Ce este sarea amară și cum poate fi folosită în tratamentele pentru piele și păr? - RADAR DE MEDIA

4. Săruri Epsom: Acestea sunt de obicei folosite pentru persoanele care suferă de dureri și dureri musculare. Cu toate acestea, sărurile Epsom sunt, de asemenea, benefice pentru persoanele care suferă de erupții cutanate, deoarece ajută la calmarea mâncărimii și a descuamării.

5. Ulei de arbore de ceai: Se știe că acesta este benefic pentru mai multe afecțiuni ale pielii datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antiseptice. Uleiul de arbore de ceai poate calma erupțiile cutanate și, împreună cu asta, se știe că este, de asemenea, benefic pentru acnee și cosuri.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel