Din cuprinsul articolului
Părul nedorit de pe picioare, axile, zona inghinală, dar și alte porțiuni ale corpului a fost o problema pe care femeile, dar și bărbații în unele cazuri, au încercat să o rezolve. Iar acest lucru nu este o preocupare modernă, ci o practică ce datează de mii de ani. Din fericire, tehnologia ne-a adus pe acele culmi în care îndepărtarea părului sau epilarea se poate face prin metode inedite și pentru perioade foarte lungi. Cele mai noi metode de epilare o reprezintă cele cu dioda laser și cele prin lumina pulsantă (IPL), dar mai sunt și altele. În acest articol vom oferi o prezentare generală a avantajelor și dezavantajelor diferitelor variante.
Laserul, cunoscut și sub numele de epilare cu laser, este, fără îndoială, cea mai populară formă de epilare permanentă. În acest caz, rădăcinile individuale ale părului sunt distruse de căldura generată de laser, astfel încât să nu mai crească părul.
Cel mai mare avantaj al laserului ca metodă de îndepărtare permanentă a părului este faptul că numai personalul specializat are voie să efectueze un tratament cu laser și că persoană care apelează este pe mâinile cele mai bune. În plus, avansarea tehnologiei înseamnă că există mai multe aplicații posibile. Între timp, diferite tipuri de laser au fost folosite pentru a obține rezultate uimitoare pe toate tipurile de piele și păr, nu numai pe părul închis la culoare și tipurile de piele deschisă, așa cum se întâmpla în trecut .
Părul poate fi tratat numai în faze de creștere activă. Rădăcinile părului distruse de laser nu formează, de obicei, păr nou timp de câțiva ani, ceea ce face că metodă să fie mai mult decât satisfăcătoare pentru majoritatea celor care apelează la acest tip de epilare.
Tratamentul cu laser este de lungă durată și nu este recomandat pentru persoanele nerăbdătoare care doresc rezultate rapide. De asemenea, trebuie remarcat faptul că lumina directă a soarelui trebuie evitată în timpul perioadei de tratament, pentru a nu irita pielea. Prin urmare, nu este recomandabil să se facă epilarea cu laser înainte de a pleca în concediu la mare.
IPL înseamnă Intense Pulsed Light și reprezintă îndepărtarea permanentă a părului folosind impulsuri ușoare. Ca și în cazul tratamentului cu laser, IPL acționează asupra rădăcinii părului: pulsul luminos generează căldură, rădăcina părului este distrusă și părul cade.
IPL se confruntă cu un adevărat boom de câțiva ani. În principal pentru că tratamentul poate fi efectuat și în studiourile cosmetice și pentru că există din ce în ce mai multe dispozitive IPL pentru utilizare acasă.
Atunci când alegeți un studio de cosmetice, asigurați-vă că alegeți un studio de renume cu profesioniști instruiți – chiar dacă plătiți mai mulți bani. Dispozitivele IPL pentru acasă lucrează cu o intensitate a luminii mai mică, astfel încât să nu existe arsuri. Prin urmare, epilarea permanentă nu poate fi garantată. Comparativ cu laserul, zone mai mari ale pielii pot fi tratate cu IPL. În plus, IPL este potrivit și pentru zonele sensibile ale corpului, cum ar fi zona inghinală sau zona axilei.
Îndepărtarea permanentă a părului cu SHR (Super Hair Removal) funcționează ca IPL. Cu toate acestea, există două diferențe: pe de-o parte, se folosește energie semnificativ mai mică pentru a reduce riscul de arsuri, iar pe de altă parte, lumina nu este direcționată doar către foliculii de par, ci și către celulele stem din jur, care sunt responsabile de hrănirea rădăcinilor părului.
Cel mai mare avantaj al acestei metode pentru îndepărtarea permanentă a părului: Cu SHR, se poate trata și părul mai subțire, deoarece se aplică un gel special înainte de procedură, pe care este mutat un aplicator. Combinația de energie mai mică și rata mare de repetare încălzește ușor zonele pielii.
La fel că în cazul epilării cu laser, SHR nu este pentru cei nerăbdători: în funcție de regiunea corpului, părul cade după una până la trei săptămâni, iar tratamentul durează câteva luni în total. Procedând astfel, trebuie acordată atenție și fazei de creștere a părului corpului.
Odată cu îndepărtarea permanentă a părului prin intermediul electrolizei, un ac foarte subțire și steril se introduce individual în fiecare canal. Un impuls electric distruge canalul părului și previne creșterea. Această este singura formă de îndepărtare permanentă a părului care oprește creșterea ani de zile.
Oricine decide o epilare prin electroliză trebuie să meargă la un specialist. Această metodă este de departe cea mai consumatoare de timp formă de îndepărtare permanentă a părului: un specialist instruit poate gestiona între 300 și 800 de fire de păr pe oră. Deoarece părul nu crește din nou timp de câțiva ani, răbdarea merită. În plus, tratamentul nu se limitează la un anumit tip de piele sau păr, deoarece este realizat manual, meticulos și este practic eficient. Dezavantajul este că epilarea prin electroliză doare puțin.
Desigur, costul și durata fiecărui tratament variază. Acest lucru se datorează faptului că factorii individuali foarte diferiți joacă un rol în acest sens. În plus față de tipul de piele și tipul de păr, depinde de îngrijirea pre și postoperatorie, de cine efectuează tratamentul și cât de bine funcționează și de ce regiune a corpului se tratează. Chiar dacă prețurile sunt puțin mai mari, rezultatele de lungă durata merită tot efortul.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…