Sari la conținut

Epilare definitivă vara. Rezultate de la prima ședință

Cu ajutorul unui laser foarte performant, se poate face epilare definitivă chiar și vara, fără risc de hiperpigmentare, iar rezultatele sunt vizibile după prima ședință. În plus, acest laser este eficient și pe firele subțiri și blonde, greu de epilat prin alte metode, și nu provoacă durere. 

Față de metodele de epilare clasică, cu ceară, cremă sau aparatul electric, care oferă rezultate temporare și vin la pachet cu probleme (fire crescute pe sub piele, foliculită etc.), epilarea semi-permanentă, cunoscută pe scară largă ca epilare definitivă, lasă pielea fină timp îndelungat, fără reacții adverse. Epilarea cu laser trebuie efectuată de medici dermatologi, nu în saloane de înfrumusețare fără certificare în acest domeniu.

Dr. Emily Russu, medic dermatolog rezident în cadrul Bioderm, povestește mai multe despre epilarea definitivă cu laserul Alexandrite Motus, una dintre cele mai performante și sigure metode de epilare definitivă existente la ora actuală. 

Iată top 5 avantaje față de alte metode de epilare definitivă: 

  • Eficient și pe părul subțire sau blond

Spre deosebire de alte dispozitive pentru epilare definitivă, laserul Alexandrite este eficient și în cazul firelor de păr mai subțiri, puțin pigmentate, blonde. Poate fi folosit eficace și în siguranță inclusiv pentru a scăpa de puful facial.

Motus AX este un dispozitiv produs de DEKA Laser, cel mai mare producător de dispozitive estetice de tip laser din Europa. Acesta permite absorbția eficientă a melaninei din foliculul pilos, folosind lungimi de undă scurte, de 755 nm, și o putere maximă de 6000 W.

Energia laser este livrată în piele la impulsuri de putere mici, care încălzesc firul de păr gradual. Lungimea de undă scurtă de tip Alexandrite utilizată de laserul Motus AX Deka este una dintre cele mai eficiente și sigure lungimi de undă pentru epilarea definitivă a părului fin, deschis la culoare. 

Epilarea definitivă cu laserul Motus AX se realizează prin mișcări repetate pe suprafața pielii, cu impulsuri la putere redusă. Foliculul de păr este încălzit treptat până la distrugere, fără a provoca durere sau efecte secundare, cum ar fi decolorarea pielii sau arsuri, chiar și în cazul persoanelor cu un pigment mai închis.

  • Rezultate rapide

Rezultatele sunt vizibile chiar după prima ședință. La majoritatea persoanelor, laserul Alexandrite Deka Motus AX reduce pilozitatea cu peste 75% încă de la prima ședință de epilare definitivă, astfel că te vei bucura de rezultate spectaculoase mai rapid decât te aștepți. 

  • Protocolul complet de epilare este mai rapid

Este unul din cele mai rapide lasere la ora actuală, ceea ce permite tratarea în cadrul unei sesiuni a unei zone mai mari de piele. Motus AX Deka este atât de eficient, încât poate elimina până la 90% din păr în doar 6 – 8 ședințe de tratament (față de 14 ședințe necesitate de alte dispozitive de epilare definitivă cu laser). 

  • Poate fi folosit și vara

Poți continua ședințele de epilare definitivă și vara, fără risc de hiperpigmentare. Este nevoie dor să nu expunem pielea la soare cu 3 zile înainte și 3 zile după efectuarea procedurii. Până acum, epilarea definitivă cu laserul se putea face doar în sezonul de toamnă-iarnă. Am scăpat și de această problemă! 

  • Bonus: fără durere și disconfort

De asemenea, epilarea definitivă cu laserul Motus AX Deka este complet nedureroasă, datorită sistemului de răcire integrat care elimină senzația neplăcută generată de majoritatea echipamentelor de epilare laser clasice. Epilarea va fi ca o sesiune de răsfăț. 

Epilarea definitivă previne și probleme dermatologice

Dincolo de rațiunile estetice, epilarea definitivă este și un tratament eficient pentru firele de păr crescute sub piele și pentru foliculită, o afecțiune întâlnită la nivelul pielii. Pe lângă prezența infecției cu stafilococul auriu, foliculita poate să apară în urma epilatului clasic cu ceară, cu depilatorul sau cu aparatul de ras.

„Cazurile de foliculită care nu răspunde la tratament și afecțiunile mai severe determinate de disfuncții ale foliculului pilos pot fi ameliorate și chiar tratate cu ajutorul epilării semi-permanente cu laserul sau lumina intens pulsată. Spre deosebire de alte metodele tradiţionale de îndepărtare a părului în exces, în cazul epilării semi-permanente, fasciculul luminos pătrunde în tegument și distruge rădăcina firului de păr, fără a afecta pielea. Astfel pot fi tratate și alte afecțiuni dermatologice“, explică Dr. Emily Russu. 

Epilarea definitivă cu Motus AX este contraindicată în caz de:

  • boli fotosensibile, cum ar fi Lupus eritematos
  • administrarea recentă a unor medicamente fotosensibilizante
  • afecțiuni dermatologice, infecții, plăgi deschise sau tatuaje pe zona care urmează a fi tratată
  • piele expusă de curând la tratamente de exfoliere, peeling-uri chimice recente
  • sarcină sau perioadă de alăptare
Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel