Din cuprinsul articolului
Epidemie de holeră. Holera este o boală infecțioasă bacteriană foarte gravă, care afectează intestinul subțire. Boala se manifestă prin tulburări digestive ca o diaree gravă, vomitări excesive, care duc la o deshidratare rapidă a bolnavului (exicose), prin pierdere de electroliți (substanțe minerale).
Di nefericire, o nouă epidemie a izbucnit la începutul acestui an în Camerun. Până la acest moment, au decedat zeci de persoane în urma unei epidemii de holeră care se răspândeşte rapid în Camerun, Africa Centrală, a anunţat luni Biroul ONU pentru coordonarea afacerilor umanitare (OCHA), informează agenţia Xinhua.
Epidemia a afectat cel puţin patru provincii, inclusiv Litoral, unde se află capitala comercială Douala. În provincia Southwest, 28 de persoane au murit, iar alte 1.055 au fost infectate. În provincia Litoral au fost consemnate 77 de cazuri şi patru decese, în provincia South 52 de cazuri şi două decese, iar în provincia Far North au fost raportate opt cazuri, a precizat OCHA.
Săptămâna trecută, ministrul pentru Sănătate Publică din Camerun, Malachie Manaouda, a îndemnat populaţia să respecte măsurile de igienă recomandate şi să anunţe orice caz de infectare.
„În faţa reapariţiei cazurilor de holeră (…), pentru a ne proteja (…) şi mai ales pentru a preveni răspândirea acestora, trebuie să respectam regulile de igienă elementare pentru că holera este o boală a murdăriei, o boală care se transmite pe cale fecal-orală”, a declarat la postul public de televiziune CRTV dr. Linda Esso, director adjunct al luptei împotriva epidemiilor şi pandemiilor din cadrul Ministerului Sănătăţii.
Focare asociate acestei boli epidemice răspândite de obicei prin apa contaminată apar în mod regulat în Camerun, în principal din cauza condiţiilor sanitare deficitare şi a lipsei accesului la apă potabilă curată.
Această boală diareică acută, care poate ucide în câteva ore în lipsa tratamentului, reapare periodic în această vastă ţară din Africa centrală, cu o populaţie de peste 25 de milioane de locuitori.
În 2021, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că au existat anual 1,3 până la 4 milioane de cazuri de holeră şi 21.000 până la 143.000 de decese din cauza acestei boli în întreaga lume.
„Vaccinurile anti-holeră sigure, administrate pe cale orală, ar trebui utilizate împreună cu o îmbunătăţire a alimentării cu apă şi a sistemului de canalizare pentru a limita focarele de holeră şi pentru a promova prevenirea în zonele cunoscute a fi expuse riscului ridicat”, potrivit organizaţiei ONU, citat de Capital.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…