Sari la conținut

Suntem în plină epidemie de gripă. Semnal de alarmă de la pneumolog: O să mai dureze

gripa
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Leac babesc pentru gripa

Epidemie de gripă. În ultimii ani, România s-a confruntat cu epidemii de gripă sezonieră, care au afectat o mare parte a populației. Gripa, o infecție respiratorie cauzată de virusul gripal și se răspândește ușor prin tuse sau strănut.

Amintim că în epidemia de gripă din 2020-2021 a fost una dintre cele mai severe, cu o creștere rapidă a numărului de cazuri și decese. În ianuarie 2021, țara se afla într-o situație de alertă, cu o presiune mare asupra sistemului de sănătate.

În prezent, autoritățile continuă să monitorizeze evoluția virusului gripal și să ia măsuri pentru a controla răspândirea sa. Vaccinarea rămâne una dintre cele mai eficiente metode de prevenire a gripei și este recomandată în special pentru persoanele vulnerabile, cum ar fi vârstnicii, copiii mici și persoanele cu afecțiuni medicale preexistente.

Medic: Suntem în plină epidemie de gripă,  pacienţii ştiu să îşi recunoască simptomele

În acest context, medicul primar pneumolog conf. dr. Irina Strâmbu, de la Institutul ”Marius Nasta” din Capitală, spune că suntem în plină epidemie de gripă, dar pacienţii ştiu să îşi recunoască simptomele de boală severă.

Epidemie de gripă: Suntem în plină epidemie de gripă, sunt o grămadă de cazuri

„Suntem în plină epidemie de gripă, sunt o grămadă de cazuri. După experienţa COVID-ului, oamenii ştiu să îşi recunoască nişte simptome date de o boală virală, probabil că se adresează medicului de familie, telefonic, dar cu siguranţă cheamă şi ambulanţa.

Testele de gripă sunt mult mai populare, deci tot mulţumită COVID-ului se fac teste pentru virusuri (…) Noi în mod particular, în spital, ne întâlnim cu vechii noştri pacienţi cu boli cronice care fac aceste infecţii virale, majoritatea sunt cu gripa A, dar pot fi şi cu cealaltă gripă şi care îşi decompensează bătrâna boală.

Ei vin la noi pentru că ei ne cunosc, sunt instruiţi ca atunci când le e rău să ni se adreseze şi vin şi constatăm că au aceste infecţii virale cu complicarea bolii de fond”, a declarat dr. Irina Strâmbu, miercuri, la Medika TV.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel