Din cuprinsul articolului
Este important ca diabeticii să își monitorizeze dieta, iar consumul de pâine este o parte importantă a acesteia. Alternativele din cereale integrale la acest produs sunt preferate de cei care urmează o dietă săracă în carbohidrați.
Potrivit endocrinologului Antonina Gureeva, acestea conțin mai multe proteine și mai puțini carbohidrați. Acest lucru înseamnă că proteinele și fibrele pe care le conțin pot încetini creșterea glicemiei și vă pot menține sătul mai mult timp.
Medicul a mai precizat că adecvarea pâinilor integrale depinde de diverși factori. De exemplu, de ingredientele pe care le conține. Unele pâini proteice pot conține ingrediente ascunse, cum ar fi maltodextrina sau alți carbohidrați care afectează negativ nivelul de zahăr din sânge.
Dacă sunteți în căutarea unei pâini cu un indice glicemic scăzut, acest tip este cu siguranță pentru dumneavoastră. Potrivit expertului, ar trebui să luați în considerare și cantitatea de acest produs care este consumată.
Deși acest produs are un conținut mai scăzut de carbohidrați, medicul sfătuiește să îl consumi cu moderație pentru a-ți menține glicemia în intervalul optim.
Cerealele integrale sunt utile pentru îmbunătățirea digestiei și sunt considerate un produs dietetic. Protejează împotriva diabetului și a bolilor inimii și a vaselor de sânge, îmbunătățește starea de spirit, reduce dorința de a mânca alimente dulci și nesănătoase. Cu cât există mai multe fibre în acest produs, cu atât este mai sănătos.
Produsele de panificație integrale nu trebuie să conțină multă sare sau zahăr, altfel nu vor fi sănătoase. Acestea trebuie consumate cu prudență de persoanele cu boli gastrointestinale: ulcer gastric și duodenal.
Pâinea integrală are un gust plăcut și dulce. Are o textură mai densă și mai grea decât pâinea făcută din făină simplă. Crusta este de culoare închisă și conține bucăți de tărâțe.
În bobul de grâu, aproape toate substanțele utile – vitamine, enzime, aminoacizi – sunt conținute în coaja acestuia. Partea interioară a bobului este, de fapt, carbohidrați aproape puri, care sunt atât de temuți pentru pierderea în greutate și care pot strica destul de mult dieta. Conținutul caloric al produsului din cereale integrale este de 247 kcal la 100 de grame.
Pentru producerea făinii simple, se folosește doar miezul foarte zdrobit al boabelor. În consecință, organismul nostru nu primește aproape nicio substanță utilă cu ea, dar în același timp este alimentat din abundență cu carbohidrați, în cele mai multe cazuri inutili. Acest lucru duce la tulburări metabolice, adesea foarte grave.
În același timp, produsul de pâine integrală include toate componentele cerealelor, oferă organismului nostru energie cu carbohidrați, vitamine și enzime cu un înveliș. Acest amestec este mai bine absorbit, activează intestinele și nu perturbă metabolismul din organism.
Faza lunii pe 5 noiembrie 2024. Sfaturi importante: Pe 5 noiembrie 2024, Luna crește, a…
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…