Din cuprinsul articolului
Medic, despre băutura care protejează împotriva diabetului și a accidentului vascular cerebral. Trei cești consumate zilnic pot ajuta asupra prevenirii diferitelor boli, inclusiv împotriva diabetului și a accidentului vascular cerebral, potrivit cercetărilor.
Un medic endocrinolog a explicat rezultatele unui studiu realizat de oamenii de știință privind efectul cafelei asupra prevenirii diferitelor boli, inclusiv împotriva diabetului și a accidentului vascular cerebral.
„Cercetătorii au urmărit efectul cofeinei asupra riscurilor de a dezvolta boli cardiometabolice (CMD). Acestea includ, de exemplu, diabetul zaharat de tip 2, bolile coronariene, hipertensiunea arterială și dislipidemia. Cei care au băut aproximativ trei căni de cafea zilnic, aproximativ 200-300 mg de cofeină, au avut un risc cu 48% mai mic de a dezvolta CMSD decât cei care au băut mai puțin de 100 mg din băutură pe zi. Rezultatele se bazează pe o analiză a datelor de la 360.000 de persoane care inițial nu aveau boli cardiometabolice”, mai spune endocrinologul rus.
Potrivit cercetărilor, cofeina conținută în această băutură ajută și la reducerea riscului apariției bolilor menționate, dar mai puțin semnificativ.
„Un efect pozitiv se obține doar cu un consum moderat de cafea și ceai și absența contraindicațiilor. Un studiu recent a constatat că consumul a mai mult de patru căni de băutură revigorantă în fiecare zi vă poate dăuna grav sănătății. Nu exagerați”, afirmă dr. Pavlova, medic endocrinolog.
Efectele benefice ale cafelei asupra creierului sunt, de asemenea, binecunoscute – reduce riscul bolii Alzheimer, au descoperit cercetătorii de la Universitatea din Florida de Sud și de la Universitatea din Miami.
Persoanele peste 65 de ani, potrivit oamenilor de știință, cu niveluri mai mari de cofeină în sânge dezvoltă boala Alzheimer mai rar și mai târziu (cu 2-4 ani) decât cei fără cofeină în sânge.
În plus, cofeina îmbunătățește concentrarea și atenția, chiar dacă nu ai dormit prea mult. Beneficiile cafelei în prevenirea bolii Parkinson au fost și ele dovedite, mai spune expertul.
Cafeaua promovează, de asemenea, bunăstarea fizică. Cofeina ajută în esență la reducerea senzației de oboseală prin stimularea utilizării grăsimilor în scopuri energetice, crescând numărul de calorii arse. Sportivii știu bine acest lucru, în special cei implicați în sporturi profesioniste, precum cicliștii și maratoniştii, a mai spus specialistul.
„Cofeina are un efect tonic și stimulator asupra inimii și a sistemului nervos. Pe scurt, cafeaua te trezește. Și ne face mai fericiți. Institutul Național de Sănătate din SUA arată că cei care beau 4 sau mai multe căni de cafea pe zi sunt 10. % mai puțin deprimați decât cei care nu beau niciodată cafea”, spune dr. Pavlova, potrivit sursei.
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…