Encefalograma, investigația utilă pentru pacienții cu stări de leșin

În literatura medicală electroencefalograma (EEG) este definită ca o tehnică medicală care înregistrează și interpretează activitatea electrică a creierului. Captarea se realizează cu ajutorul unor electrozi care vor fi așezați sub cap și care sunt cuplați la un dispozitiv numi electroencefalograf. Este o investigație extrem de utilă medicilor și nu implică riscuri pentru pacient.  

În primul rând trebuie să reții: encefalograma este o investigație medicală care să te îngrozească. Este destul de ușor de suportat. De regulă, medicul specialist ți-o poate recomanda atunci când există suspiciunea unui tumori cerebrale sau mai degrabă a unui traumatism cranian.

De cele mai mutle ori, acestă investigație este completată și cu o radiografie. Sau cu un RMN. Medicii când au o suspiciune de epilepsie, o pot recomanda fiindcă îi ajută la stabilirea cu certitudine a diagnosticului.

Totodată, este o investigație utilă pentru pacienții care au stări de leșin sau infecții cerebrale. Aceasta poate oferii detalii importante despre existența unor leziuni cerebrale. Dar poate fi de ajutor și pentru diagnosticarea unor afecțiuni medicale precum sunt afecțiunile creierului, demența, afecțiuni ale sistemului nervos.

Numai medicul specialist neurolog poate interpreta rezultatul acestei investigații. Durata este este cuprinsă între 20 și 30 de minute, iar medicul îți poate cere fie să respiri profund, fie să execuți anumite mișcări.

Uite cum te poți pregăti pentru această investigație:

  • Cu 12 ore înainte de a fi efectuată nu se va consuma alcool, cafea, ceai negru. Nu se bea cola și nu se consumă ciocolată.
  • Cu o zi înainte te vei spăla pe păr dar atenție, nu ai voie să utilizezi produse de coafat, geluri, spray-uri, spumă, sau alte loțiuni.
  • Nu este bine să iei niciun fel de medicament înainte de efectuarea testului, cel puțin fără aprobarea medicului care ți-a recomandat analiza.

Atenție! Nu este investigație dureroasă. Nu are niciun risc. Și poate unul dintre cele mai mari avantaje: poate să fie repetată de câte ori consideră medicul necesar.

Recent Posts

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate pentru întreg GLOBUL

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…

24 de minute ago

Aceste zodii intră în cea mai puternică perioadă a vieții lor în 2025

Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…

54 de minute ago

Spitalul de Recuperare Medicală `Sfântul Sava` – premiat de Capital Top 100 Performeri în Sănătate

La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…

o oră ago

Simptome ale demenței care apar în viața de zi cu zi. Mulți le ignoră până e prea târziu

Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…

o oră ago

Predicția din 1995 a lui Bill Gates care s-a adeverit: de ce nimeni nu a luat-o în serios

În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…

2 ore ago

Pacient cu cancer intestinal: ‘Am crezut că am un hemoroid’

Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…

2 ore ago

Citeste si: