Din cuprinsul articolului
Encefalograma este o investigație medicală care nu trebuie să te sperie. De cele mai multe ori, medicul specialist ți-o poate recomanda atunci când există suspiciunea unui tumori cerebrale sau mai degrabă a unui traumatism cranian.
De asemenea, aceasta poate sau nu să fie completată de o radiografie sau de un RMN. Este și un examen util atunci când se pune diagnosticul de epilepsie.
Mai mult, este o investigație utilă pentru pacienții care au stări de leșin, infecții cerebrale, ea oferind detalii importante despre existența unor leziuni cerebrale. Dar poate fi de ajutor și pentru diagnosticarea unor afecțiuni medicale precum sunt afecțiunile creierului, demența, afecțiuni ale sistemului nervos.
În literatura medicală electroencefalograma (EEG) este definită ca o tehnică medicală care înregistrează și interpretează activitatea electrică a creierului. Captarea se realizează cu ajutorul unor electrozi care vor fi așezați sub cap și care sunt cuplați la un dispozitiv numi electroencefalograf.
Numai medicul specialist neurolog poate interpreta rezultatul acestei investigații. Durata este este cuprinsă între 20 și 30 de minute, iar medicul îți poate cere fie să respiri profund, fie să execuți anumite mișcări.
Este bine de știut că această investigație nu este nedureroasă, nu implica riscuri, și dacă este nevoie poate fi repetată ori de câte ori este cazul.
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, crede că goana după căutarea în cadru legal a situaţiilor care…
În 2025, anumite semne zodiacale vor fi mai favorizate decât altele, având parte de un…
Un studiu realizat de un grup de cercetători chinezi sugerează că utilizarea reţelelor sociale ar…
Potrivit studiilor, condiţiile meteorologice influențează în mod direct sănătatea oaselor și a mușchilor, însă nu…
O vizită de trei minute la toaletă cu telefonul mobil se poate transforma cu ușurință…
România traversează o perioadă de tranziție meteorologică, cu temperaturi în creștere până la mijlocul săptămânii,…