Encefalograma este o investigație medicală care nu trebuie să te sperie. De cele mai multe ori, medicul specialist ți-o poate recomanda atunci când există suspiciunea unui tumori cerebrale sau mai degrabă a unui traumatism cranian.
De asemenea, aceasta poate sau nu să fie completată de o radiografie sau de un RMN. Este și un examen util atunci când se pune diagnosticul de epilepsie.
Mai mult, este o investigație utilă pentru pacienții care au stări de leșin, infecții cerebrale, ea oferind detalii importante despre existența unor leziuni cerebrale. Dar poate fi de ajutor și pentru diagnosticarea unor afecțiuni medicale precum sunt afecțiunile creierului, demența, afecțiuni ale sistemului nervos.
În literatura medicală electroencefalograma (EEG) este definită ca o tehnică medicală care înregistrează și interpretează activitatea electrică a creierului. Captarea se realizează cu ajutorul unor electrozi care vor fi așezați sub cap și care sunt cuplați la un dispozitiv numi electroencefalograf.
Numai medicul specialist neurolog poate interpreta rezultatul acestei investigații. Durata este este cuprinsă între 20 și 30 de minute, iar medicul îți poate cere fie să respiri profund, fie să execuți anumite mișcări.
Cum te pregătești pentru această analiză:
Este bine de știut că această investigație nu este nedureroasă, nu implica riscuri, și dacă este nevoie poate fi repetată ori de câte ori este cazul.
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…
Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…
Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Vestea că un mare actor american are cancer a…