Din cuprinsul articolului
Emilian Imbri: „Acum orice răceală poate fi Covid. Vaccinul te ajută să nu ajungi în sicriu!”
A început și sezonul virozelor, iar copiii pot prezenta simptome de răceala. Tocmai de aceea este important ca părinții să își „consulte” periodic copiii. Și, mai ales, să nu îi trimită la școală în cazul în care prezintă semne de boală, este de părere medicul Emilian Imbri, fostul manager al Spitalului Victor Babeș din Capitală.
„Părinții, în mod normal, ar trebui să își consulte copii. În ce sens? Să îi întrebe, să vadă, să fie atenți la ei și în momentul în care au văzut clar că tușesc, că le curge nasul, să facă un pas normal și să solicite un test.
Important este să nu îi mai ducă la școală pentru că acum orice răceală poate fi COVID-19. Suntem într-o perioadă în care încep virozele de iarnă, încep o serie de alte afecțiuni specifice timpului și atunci trebuie testat copilul pentru a vedea clar este situația. Nu îl mai duceți la școală și îl duceți la medic”, a declarat medicul Emilian Imbri, potrivit B1 TV.
Fostul manager al Spitalului Victor Babeș din Capitală este de părere că, în contextul pandemic actual, un lockdown nu ar rezolva situația. Lipsa încrederii populației în autorități este principala barieră în respectarea acestor măsuri.
„Nu, nu. Nu mai poate rezolva nimic. Nu, un lockdown va rezolva situația. Sigur, specialiștii au păreri mai clare în privința asta și spun că un lockdown ar trebui impus și că e inevitabil, dar părerea mea e că în România nu se poate impune nimic în momentul de față.
Toată lumea este într-un fel și speriată, unii sunt speriați, alții merg pe ideea că acum oricum asta este și nu mai avem ce să facem și trebuie să ne acceptăm soarta. Deci nu știu dacă autoritățile vor putea să impună ceva, mai ales că autoritățile și Guvernul sunt într-o situație ușor mai grea decât pandemia, mai nesigură decât pandemia.
Medicul Emilian Imbri a explicat care sunt măsurile preventive de bază pe care orice persoană trebuie să le respecte, în contextul în care numărul de cazuri de COVID-19 crește alarmant.
„Ce ar fi acum de făcut? Este o părere personală și o părere de bun simț pe care cred că orice om, indiferent de cunoștințe, poate să spună asta: Nu trebuie să intrăm în panică, e primul lucru!
Al doilea lucru e că nu e fiecare pe cont propriu, nu că fiecare e cum o vrea Dumnezeu. NU!
Fiecare, în momentul de față, are posibilitatea să arate că știe să se ferească și știe să evite să se îmbolnăvească.
- Evită clar aglomerațiile, poartă clar mască de protecție și o poartă unde trebuie! Nu peste ochi ca pirații sau sub gât…
- Își spală mâinile foarte bine
- Își protejează familia și se vaccinează!
Deci toate aceste lucruri trebuie făcute liniștit, ținând cont că dacă se vaccinează acum, mai trebuie să-și facă rapelul, dacă își fac vaccinul cu Johnson&Johnson, care e într-o singură doză, trebuie să mai aștepte două săptămâni până la imunitate și trebuie să înțeleagă, încă o dată, că vaccinul nu te ferește de boală!
Vaccinul te ajută să nu ajungi în Terapie Intensivă sau să nu ajungi în acele cutii de lemn… sicrie se numesc! Deci nu ajungi în sicriu!
Vreau să subliniez că ieri, din cele 430 și ceva de decese, 400 sau 399 au fost persoane nevaccinate! Mai bine de 90% dintre ei deci. Este o cifră care ar putea să sprijine ideea asta”, a subliniat Imbri, potrivit sursei citate.
Emilian Imbri a explicat că tratamentul cu anticorpi monoclonali se ”face mai mult preventiv”.
„Am ascultat aseară niște comentarii… haideți să terminăm, ăștia care nu pricepem nimic despre medicină! Asta nu înseamnă că-i jignesc, dar nu au pregătirea necesară să înțeleagă. Haideți să nu vehiculăm zvonuri de genul: “primim acum ajutor în anticorpi monoclonali și dintr-o dată eliberăm paturile ocupate de bolnavii grav”.
Nu este adevărat! Tratamentul cu anticorpi monoclonali se face mai mult preventiv, se face la formele ușoare de boală, nici într-un caz la ce avem noi acum, când noi gemem de cazuri grele!
Nu privim lucrurile ca și cum salvarea vine de peste hotare. Nicio țară nu o să ne ia bolnavii în cantitățile în care noi suntem dispuși să furnizăm!”, a concluzionat medicul Emilian Imbri.
Riscurile anesteziei epidurale. Anestezia epidurală este o metodă comună de ameliorare a durerii în timpul…
Zodiile care termină anul în forță. Pe măsură ce anul 2024 se apropie de final,…
În lumea noastră, există oameni care par să sfideze limitele umane, demonstrând abilități și proprietăți…
Beneficiile postului. Postul, o practică veche și profund spirituală, a fost redescoperit recent de știință…
Menținerea sănătății prin screening-uri medicale regulate este esențială pentru prevenirea și depistarea timpurie a bolilor.…
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…