Din cuprinsul articolului
Elixirul tinereții stă într-o mâncare veche, venită din moși strămoși, deși nu apetisantă, dar cu multiple beneficii: supa de oase.
Principalele beneficii ale supei de oase se leagă de colagenul și mineralele extrase din oase.
”Supa de os este cunoscută din bunici și începe să fie confirmată de știință în zilele noastre. Știm toți din familie, din casă, că atunci când suntem bolnavi, când suntem răciți sau atunci când ne doare burtica e o idee excelentă să consumăm supă de os”, a spus Oana Trifu, specialist în schimbarea stilului de viață.
Potrivit specialiștilor gelatina care se formează în urma fierberii oaselor reduce durerea și inflamațiile. Supa de oase este ideală pentru durerile cauzate de gută, durerile musculare cauzate de febră sau cele cauzate de reumatism și artrită.
”Gelatina are proprietatea de a liniști, de a îmblânzi, de a calma iritarea mucoasei intestinale, chiar și în cazul bolilor inflamatorii intestinale”, a mai spus Oana Trifu.
„Doamnele au un motiv suplimentar pentru a consuma supă de os, pentru că dacă avem proteină, avem aminoacizi, care trec în sângele nostru și contribuie la elasticitatea pielii și nu numai a pielii, ci și a articulațiilor”, a precizat specialistul.
În supa de oase se regăsește o cantitate semnificativă de colagen – recunoscut pentru efectele sale miraculoase de încetinire a procesului de îmbătrânire, refacerea pielii, articulațiilor și oaselor. Un alt beneficiu uimitor al colagenului stă în reducerea celulitei – unul din dușmanii picioarelor noastre.
”Sigur că cel mai mare beneficiu este că nu avem efecte adverse în consumarea supei de os. Este foarte important ca metodă de preparare să o lăsați mult timp pe foc, la foc mic, cu capac, ca să nu se evapoare apa. Dacă vreți să extrageți și mai bine mineralele din os, puteți să puneți și un pic de zeamă de lămâie în preparat. Puteți să o faceți din pui, puteți să o faceți din vită, din os de vită. Dacă discutăm de pui, nu uitați să puneți componentele pe care nu le consumăm – gheruțele, gâtul, căpățâna, pentru că sunt bogate în gelatina și putem să profităm de ele. Și, desigur, toate celelalte ingredient pe care le puneți în mod normal în supă”, a menţionat Oana Trifu.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…