Elixirul tinereții și al sănătății e un produs ieftin și ușor de găsit

Folosită de egipteni în procesul de mumificare a cadavrelor, argila este totuși un agent foarte puternic de regenerare fizicã, având acțiune remineralizantã, reechilibrantã și antitoxicã

Folosirea argilei pe cale externă, despre care au cunoștință cetățenii lumii noastre contemporane, este cunoscută încă din cele mai vechi timpuri, la fel ca și folosirea ei pe cale internă, prin ingerare, aspect necunoscut astăzi pe scară largă.

„Profesorul Strumpf, de la Universitatea din Berlin, a prescris argilă, în anul 1903, pentru tratarea a numeroși bolnavi atinși de holeră asiatică. În timpul războiului din 1914-1918 se adăuga în muştarul destinat unor regimente franceze o cantitate mică de argilă. Contrar altor unităţi, regimentele acestea n-au fost decimate de dezinterie. Trupele rusești, de asemenea, foloseau argila pe cale internă”, recapitulează Gerard Coutaret, autorul cărții „Terapia cu argilă”, editată de Best Business.

Antiseptică, bun cicatrizant

Proprietăţile argilei sunt numeroase. În primul rând, argila este antiseptică. Proprietăţile bactericide ale argilei sunt întrebuinţate eficient în numeroase stări infecţioase, precum: enterite, colite, colibaciloză, afecţiuni pulmonare sau parazitare (parazitoze intestinale). De asemenea, argila este un bun cicatrizant, fiind, totodată și un absorbant. 5 g de argilă sunt de ajuns ca să decoloreze 10 cm3 ai unei soluţii de albastru de metilen de 0,1%. Argila absoarbe mirosurile și are și proprietăţi antitoxice.

Previne îmbătrânirea

Specialiștii au analizat argila verde, iar concluzia lor este că aceasta poate fi folosită în tratarea mai multor boli, dar mai ales utilizată împotriva îmbătrânirii. Argila verde conține: siliciu – 49,10%; alumină – 14,61%; seschioxid de fier – 5,65%; var – 4,44%; magneziu – 4,24%; acizi alcalini – 3,08%; anhidrică titanică – 0,74%; umiditate – 7,40%; pierdere la foc – 10,85%.

„Puternicul ei conţinut în siliciu o recomandă în numeroase afecţiuni, îndeosebi arterioscreloză, tuberculoză, îmbătrânire și în stări degenerative multiple. Importanţa magneziului, a fierului, a calciului în terapeutică permite să se explice rolul curelor argiloase în astenii, demineralizări, stări cancerigene, anemii”, scrie Gerard Coutaret.

Cum se prepară pasta de argilă

„Punem argilă într-un recipient din sticlă, din lemn, din faianţă, din porţelan (niciodată în vas din metal sau din material plastic) şi amestecăm – adăugând apă – până obţinem o pastă densă, puţin mai moale decât pasta de modelat.

Unii recomandă să acoperim argila cu apă şi să aşteptăm câteva ore ca să se obţină un terci omogen”, se arată în cartea „Terapia cu argilă”, editată de Best Business, în care este descris exact cum și când se folosește pasta, în uzul extern, pentru tratarea diferitelor afecțiuni.

Folosită pe cale internă

„Argila nu este mai greu de absorbit decât bismutul sau caolinul prescrise în mod frecvent. De foarte multă vreme, de altfel, argila a făcut parte din multe preparate farmaceutice şi, de curând, un laborator a lansat un nou preparat pe piaţă. Trebuie să adoptăm o argilă grasă, cernută fin, lipsită de nisip, nefiartă şi neamestecată cu produse medicamentoase. Există argile verzi, albe, galbene, roşii. Câteva testări ne pot permite să determinăm, pentru fiecare bolnav, varietatea mai activă. În principiu, argila din zona în care trăim este cea mai recomandabilă”, notează autorul cărții. Care este rețeta și în ce boli este recomandat consumul de argilă puteți afla din cartea care poate fi găsită la chioșcuri începând din toamna acestui an.

Bună contra insolației

Argila este un bun remediu și în caz de congestie cerebrală și insolație, ne spune Gerard Coutaret, în cartea Terapia cu argilă. Se pun cataplasme reci de argilă pe ceafă și se țin timp de o oră. Operațiunea se poate repeta de mai multe ori pe zi. În același timp se pun cataplasme și pe partea de jos a abdomenului. Tratamentul trebuie urmat câteva zile și poate fi alternat cu aplicații de foi de varză.

Tratament pentru tenul acneic

Argila face minuni și pentru persoanele afectate de acnee. Acestea trebuie să aplice, de două sau de trei ori pe săptămână, apă argiloasă sau nămol, pe care îl lasă să se usuce. După 20 de minute se spală cu apă curată sau cu apă de trandafiri și se tamponează tenul cu suc de lămâie. Desigur, în perioada de tratare se ia argilă pe cale internă, în fiecare dimineață.

 

Recent Posts

TOP 5 vitamine esenţiale recomandate pentru o inimă sănătoasă

Conform studiilor științifice, există mai multe vitamine care s-au dovedit a susține sănătatea inimii, reducând…

3 minute ago

Avertismentul specialiștilor: România lovită de tsunami. De ce este țara noastră vulnerabilă?

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a subliniat cu ocazia Zilei Internaţionale de…

23 de minute ago

Camelia Pătrășcanu: tranzitul lui Mercur în Săgetor aduce un succes colosal acestor trei nativi! Le pune Dumnezeu mâna-n cap

Camelia Pătrășcanu subliniază că tranzitul lui Mercur în Săgetător, care a început pe 3 noiembrie…

42 de minute ago

Anunțul momentului făcut de Ion Țiriac: se va construi CEL MAI MARE SPITAL de psihiatrie pediatrică din țară! Află cum poți contribui și tu!

Ion Țiriac s-a angajat într-un proiect caritabil ambițios alături de Fundația Metropolis, care vizează construirea…

o oră ago

Se pregăteşte în laboratoare noul tratament miraculos pentru obezitate

Novo Nordisk, compania daneză care a revoluționat deja piața cu medicamentele Ozempic și Wegovy, se…

o oră ago

APMGR: Paracetamolul și Metforminul riscă să fie retrase de pe piață. Directiva UE privind tratarea apelor reziduale ar putea duce la dispariția unor medicamente esențiale

APMGR. Producătorii de medicamente generice atrag atenția că românii ar putea rămâne fără Paracetamol și…

2 ore ago

Citeste si: