Elimină toxinele din organism și previne mai multe tipuri de cancer. Beneficiile uimitoare ale castravetelui

Castravetele este combinația unică de nutrienți ce ne ajută să ne menținem hidratați și să scăpăm de toxine.

Castravetele conține mulți nutrienți, carbohidrați, zahăr, fibre solubile și insolubile, sodiu, vitamine, minerale, acizi grași, aminoacizi, precum și alte substanțe. În fruntea listei substanțelor nutritive din castravete, se află cucurbitacina, lignanii și flavonoidele.

Conține 96,5% apă, ceea ce îl face să aibă proprietăți drenante. Totodată, este foarte sărac în calorii, nu conține grăsimi, ci o cantitate foarte mică de substanțe proteice. De asemenea, consumat ca aliment, castravetele cu coajă, în stare crudă, constituie o sursă importantă de potasiu, fier, siliciu, fosfor, folați, fibre, triptofan și magneziu, care sunt depozitate cu precădere în coaja lui. Tot în coaja castravetelui este depozitată și cea mai mare parte a vitaminei C, a vitaminei A și a vitaminelor B1, B2, B3, B5, B6.

Ajută la detoxifiere și la slăbit

Apa conținută de castravete contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Datorită calităților sale terapeutice, castravetele este folosit ca remediu natural în tratamentul constipației. Este un bun laxativ, contribuind astfel și la eliminarea toxinelor din organism.

De asemenea, consumat în mod regulat, ajută la dizolvarea pietrelor la rinichi. Castravetele menține rinichii în formă, scăzând nivelul acidului uric din organism.

Prin conținutul de vitamine A, B și C, stimulează sistemul imunitar și conferă energie și un ten luminos. Nutriționiștii recomandă să nu fie curățat înainte de a fi consumat, întrucât coaja conține aproximativ 12% din doza zilnică recomandată de vitamina C.

Castravetele întărește articulațiile. Silica din castravete ajută la întărirea țesuturilor de legătură din jurul mușchilor și articulațiilor. Stimulează digestia și ajută la pierderea în greutate.

Sucul combate bolile gingivale

Conține secoisolariciresinol, lariciresinol și pinoresinol, compuși care reduc riscul apariției mai multor tipuri de cancer, inclusiv cel ovarian, la sân sau de prostată.

De asemenea, contribuie la reducerea nivelului de colesterol și, datorită conținutului bogat în fibre, potasiu și magneziu, ajută la reglarea tensiunii arteriale.

Sucul de castravete ajută la vindecarea gingiilor, menținerea sănătății lor și împrospătează respirația. De asemenea, o felie de castravete ținută pe cerul gurii timp de 30 de secunde ucide bacteriile din cavitatea bucală responsabile pentru respirația urât mirositoare.

Este bun pentru diabetici. Cei care suferă de diabet se pot bucura de consumul acestei legume beneficiind de ce are mai bun: un hormon de care celulele pancreasului au nevoie pentru a produce insulină.

Recent Posts

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult este indicat să slăbești într-o săptămână

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…

20 de minute ago

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

10 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

10 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

11 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

11 ore ago

Citeste si: