Categories: Ştiri sănătate

Elimină acidul uric rapid! Legume care ajută și la menținerea creierului sănătos

Din cuprinsul articolului

Legume care reduc acidul uric. Acidul uric apare la varsta adultă și este rezultatul metabolizării purinelor din alimente și a celulelor moarte din corp. Nivelurile ridicate de acid uric pot provoca atacuri de gută, o formă de artrită caracterizată prin inflamații și dureri articulare. Este important să se mențină un echilibru în dieta și să se evite alimentele bogate în purine pentru a preveni acumularea excesivă de acid uric în organism.

Când alimentele sunt digerate, organismul produce acid uric , un compus organic pe bază de purine. În cantități mici, este necesar să se mențină funcționarea sistemului nervos și a unor părți ale creierului. Dar cu un exces, apar leziuni ale țesuturilor articulațiilor, stomacului și ficatului, se dezvoltă guta și alte boli.

Dacă nivelul de acid uric este ridicat, principala modalitate de a îmbunătăți starea este o dietă terapeutică cuprinzătoare. Se bazează pe produse care leagă și îndepărtează în mod activ cristalele din sânge, curăță țesuturile și articulațiile. Legumele sănătoase nu conțin purine, așa că îmbunătățesc rapid starea de gută, hipertensiune arterială și boli de rinichi. Potrivit The Health Site, lista include anghinare, ceapa, dovleac, telina si morcovi.

Alimente care scad nivelul de acid uric

Pentru început, renunțați la carnea afumată, la carnea roșie sub orice formă și la băuturile dulci carbogazoase. În a doua etapă, nu uitați să includeți în meniu legume care elimină activ acidul uric. Anghinarea – un oaspete rar pe masa noastră este lider în conținutul de antioxidanți utili care leagă cristalele de acid uric.

Sursă foto: Arhiva

Leguma contine oligoelemente care accelereaza metabolismul si fibre pentru functionarea sistemului digestiv. Ceapa, prazul, salota – fiecare tip de ceapa contine substante utile care dizolva cristalele de acid uric. La niveluri ridicate, se prepară sub formă de decoct. În timpul tratamentului, trebuie să utilizați cel puțin 2 cepe mari pe zi.

Dovleacul – neplacut nemeritat de mulți oameni, această legumă conține o cantitate imensă de caroten, fibre, pectină, zinc și vitamine utile A, C și E. Dovleacul furnizează organismului antioxidanți puternici care protejează articulațiile și țesuturile organelor interne de deteriorare. Componentele sale elimină purinele din ficat, restabilind funcționarea organului.

Țelina – pentru gută, această legumă utilă trebuie consumată zilnic. Stimulează procesul de purificare a sângelui de toxine, produse de degradare, colesterol, leagă moleculele de acid uric și le elimină cu urina.

Morcovi – compoziția acestei legume delicioase este asemănătoare cu dovleacul și țelina, conține beta-caroten, vitamina A și antioxidanți care îmbunătățesc compoziția sângelui.

 

Recent Posts

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de „ghicit în cărți”

Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…

7 ore ago

Profețiile catastrofale ale lui Nostradamus care se vor împlini până la sfârșitul anului 2024

Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…

8 ore ago

Horoscop 22 noiembrie 2024. Dezastru pentru o zodie azi: Posibil eșec

Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…

8 ore ago

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul

Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…

9 ore ago

Ce se întâmplă dacă faceți baie fierbinte în fiecare zi? Efecte nebănuite

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…

9 ore ago

Zodii lovite de noroc până la final de an. Au șanse uriașe să câștige la LOTO

Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…

9 ore ago

Citeste si: