Din cuprinsul articolului
Legume care reduc acidul uric. Acidul uric apare la varsta adultă și este rezultatul metabolizării purinelor din alimente și a celulelor moarte din corp. Nivelurile ridicate de acid uric pot provoca atacuri de gută, o formă de artrită caracterizată prin inflamații și dureri articulare. Este important să se mențină un echilibru în dieta și să se evite alimentele bogate în purine pentru a preveni acumularea excesivă de acid uric în organism.
Când alimentele sunt digerate, organismul produce acid uric , un compus organic pe bază de purine. În cantități mici, este necesar să se mențină funcționarea sistemului nervos și a unor părți ale creierului. Dar cu un exces, apar leziuni ale țesuturilor articulațiilor, stomacului și ficatului, se dezvoltă guta și alte boli.
Dacă nivelul de acid uric este ridicat, principala modalitate de a îmbunătăți starea este o dietă terapeutică cuprinzătoare. Se bazează pe produse care leagă și îndepărtează în mod activ cristalele din sânge, curăță țesuturile și articulațiile. Legumele sănătoase nu conțin purine, așa că îmbunătățesc rapid starea de gută, hipertensiune arterială și boli de rinichi. Potrivit The Health Site, lista include anghinare, ceapa, dovleac, telina si morcovi.
Pentru început, renunțați la carnea afumată, la carnea roșie sub orice formă și la băuturile dulci carbogazoase. În a doua etapă, nu uitați să includeți în meniu legume care elimină activ acidul uric. Anghinarea – un oaspete rar pe masa noastră este lider în conținutul de antioxidanți utili care leagă cristalele de acid uric.
Leguma contine oligoelemente care accelereaza metabolismul si fibre pentru functionarea sistemului digestiv. Ceapa, prazul, salota – fiecare tip de ceapa contine substante utile care dizolva cristalele de acid uric. La niveluri ridicate, se prepară sub formă de decoct. În timpul tratamentului, trebuie să utilizați cel puțin 2 cepe mari pe zi.
Dovleacul – neplacut nemeritat de mulți oameni, această legumă conține o cantitate imensă de caroten, fibre, pectină, zinc și vitamine utile A, C și E. Dovleacul furnizează organismului antioxidanți puternici care protejează articulațiile și țesuturile organelor interne de deteriorare. Componentele sale elimină purinele din ficat, restabilind funcționarea organului.
Țelina – pentru gută, această legumă utilă trebuie consumată zilnic. Stimulează procesul de purificare a sângelui de toxine, produse de degradare, colesterol, leagă moleculele de acid uric și le elimină cu urina.
Morcovi – compoziția acestei legume delicioase este asemănătoare cu dovleacul și țelina, conține beta-caroten, vitamina A și antioxidanți care îmbunătățesc compoziția sângelui.
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…
Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…
Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…